mcyork Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Witam wszystkim , myślę poważnie nad kupnem Renault Megane z silnikiem 1.9 TDI. Bardzo was proszę o jakieś informacje na temat tej jednostki , może ktoś też ma taką i może się wypowiedzieć jak z jej awaryjnością i osiągami . poniżej link do aukcji które wstępnie mnie interesuje , co o niej myślicie? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10709280 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Piwko w dłoń i poczytaj co już jest na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcyork Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 czytałem czytałem ale w jednym temacie ktoś pisał że nie warto szukając diesla patrzeć na TDi , w innym zaś że nie było w megane takiego silnika , a jeszcze w innym że jest super ekonomiczny i mało awaryjny . Troche mnie to wprowadziło w zakłopotanie , dlatego jeśli jednak znajdzie sie ktoś kto będzie mógł i chciał pomóc to będę bardzo wdzięczny Najbardziej interesuje mnie , jak na tle innych diesli stosowanych w megane wypada jednostka TDI , oraz co myślicie na temat licytacji do której podałem link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exotic Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Jeżeli turbo diesel to jest to dTi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ja nie mam zastrzeżeń do tego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 dti jest głośny... tdi cichsze w środku chyba, że to różnica w kwestii wytłumienia w renault i VW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 jest to dTi. W tym przypadku jest to dT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcyork Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Cięcie Mógłbym wiedzieć po czym wnioskujesz, nie znam się a chciałbym wiedzieć . rozumiem że dT to starszy typ TdI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 co Ty masz z tym Tdi W Renault nie bylo nigdy takiego oznaczenia silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcyork Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 wikipedia , allegro w raportach spalania i opiniach , autocentrum >dział silniki mówi co innego http://www.autocentrum.pl/renault/megane/i.html http://allegro.autocentrum.pl/go/307__Zuzy...4505__1259.html http://pl.wikipedia.org/wiki/Renault_M%C3%A9gane#Phase_I_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 mcyork, ja tam nie widzę TDI :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Często podają informację że w renówce są silniki tdi (katalogi w sklepach, allegro itd) ale to nie prawda, w renówce nie było tdi, nie ma i mam nadzieję że nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcyork Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 pawelp2008, na każdej stronie jest jak wchodzisz włącz wyszukiwanie ( ctrl+F) i wpisz TDI , wyszuka Ci samo gdzie na stronie jest napisane to slowo .jesli chodzi o strone allegro to jak rozwiniesz pasek z wyborem jednostki jest dostepna wersja TDI przyjmuje tak jak napisał meganecoupe02 że nie ma TDI . Po wielu wysłuchanych opiniach postanowaiłem poszukać wersji benzynowej z silnikiem 1.4 - 16v lub 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 mcyork, Nie wiem czy dobrze odczytałeś intencję meganecoupe02, Nie ma i nie będzie TDi bo są dTi a to różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 mcyork, Fakt nie używałem wyszukiwarki :roll: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi