lukaszzd Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Ostatnio zauważyłem brak płynu do spryskiwaczy jednak kontrolka mi się nie zapaliła, musze sprawdzić czy żarówka nie spalona. Jednak gdyby się okazało że jest ok. to co byście radzili, gdzie jest czujnik, co mogło nawalić no i ewentualnie jaki koszt takiego bajeru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 zarowka nie pali sie gdy nie swieci, a ze ta zarowka zadko sie zapala, tak jak rezerwa to nie powinna sie przepalic, tu bym problemu nie szukal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 ale jednak musi być problem gdyż próbowałem spryskać szybe i niebyło wcale płynu a teoretycznie w takim wypadku lampka powinna się zaświecić, co do rezerwy już pare razy zapalała mi się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 lukaszzd, to w MI był czujnik poziomu płynu w spryskiwaczach? U mnie jest miejsce na desce ale czujnika nie mam i też mi nic nie pokazuje jak płynu nie ma. Może w jakiś rarytasowych wersjach ta kontrolka działa, bo w naszych megankach to tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 wyczytałem w instrukcji że coś takiego jest jak kontrolka i nie widziałem dopisku że zależy od wersji wyposażenia dlatego pytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Ja mam II i też nie mam kontrolki, a przynajmniej mi się nie zaświeca. Kto ma taką kontrolkę, która się zaświeca to niech da znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 nie ma, jak widac w linku: http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?p=23506#23506 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Troche odkopie temat. Ma ktos jakis pomysl jak samemu zobie zrobic taki czujnik, a raczej jaki czujnik kupic w elektronicznym? Bo wyczytalem za PIKUR-owej liscie ze w ASO kosztuje to ustrojstwo 170 zł. W sumie jakby to mialo kosztowac 20-30zł to czemu sobie czegos takiego nie zamontowac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 może zastosować jakiś pływak z krańcówką, coś jak jest np. w pralkach że jak wycieka woda i zbiera się pod pralką to automatycznie rozłancza się pralka a w naszym wypadku by włanczała się kontrolka może to być najprostrzy sposób chociąż przy większych wstrząsach by się załanczało ale taka myśl pierwsza sam jestem ciekaw co moża tam jeszcze wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 U mnie też sie nie świeci ale opcja raczej istnieje w MIPHII (przynajmniej): po prawej druga od góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi