wicherek0107732 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 w swojej megance mam założone zimówki 15 cali 195/65 sa za duże i czy to moze byc powodem ze nie znacznie mam słabsze hamulce i zawieszenie jest wyraźnie głośniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 hamulce raczej nie mają żadnego związku z zimowymi oponami, proponuję sprawdzić stan klocków hamulcowych, może się skończyły. Co do zawieszenie to zimowa oponka raczej powinna pochłaniać cześć odgłosów z zawieszenia w porównaniu np. do letniej, wiadomo zimowa jest bardziej miękka niż letnia ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 lukas ale czytaj ze zrozumieniem. Założył koła o rozmiar za duży. Oczywiście, że odbije się na wszystkim po kolei. koło to koło nawet zamachowe , czym większe tym prawa fizyki inne. Hamulce jednak powinny dawać radę, jednak jeżeli miałeś węższe to możesz mieć teraz wrażenie , że szczególnie za drugim trzecim ostrym hamowaniem może zrobić się "dłużej i bardziej tępo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskinia Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Dziury powinny dobrze pochłaniać przy tak dużym profilu. No, chyba, że są to opony bieżnikowane- wiele z nich jest sztywniejsza niż "nowe" opony A co hamulców- Kiedyś miałem Accorda i letnie miały rozmiar 205/50 R15, a zimowe 195/65 R15. Średnica zewnętrzna różniła się znacznie, ale poza przekłamaniami licznika nic się nie działo- żadnych różnic w hamowaniu (nie mówię o drodze hamowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Craigh Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 hmm, a nie powinny byc 195/60 ?? z reszta do Meganki jak i do Scenica ja bym zalozyl 185/65.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Witam Nie chce zakładać nowego tematu wiec Czy do Meganki I HB mogę założyc takie opony zimowe 175/70/13" nie bedą za małe ? Tak wogóle jakie opony były zakładane w standardzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 aras189, po co offtopujesz? W dziale: http://megane.com.pl/viewforum.php?f=90 masz wszystko o oponach i rozmiarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi