Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Trzecie światło stop - wymiana żarówki - se

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem na forum ale jedyne co znalazłem to jak wymienić żarówkę trzeciego światła stop w wersji 5 drzwiowej.

Potrzebuje wymienić żarówkę trzeciego stopu ale w wersji sedan. W instrukcji jest napisane, że należy skontaktować się z ASO ale sama myśl udania się tam już mnie przeraża. Bardzo proszę o pomoc w przekazaniu mi informacji jak to zrobić.

Musisz po prostu przycisnąć dwie zapadki znajdujące się na osłonie światła wewnątrz kabiny, ja pomagałem sobie jeszcze śrubokrętem żeby delikatnie podważyć osłonę, pociągnąć ją do siebie i powinna się wysunąć. A żarówka jest na zawiasie z lewej strony musisz odpiąć zapadki i ci się otworzy. No i to by było na tyle. Przynajmniej ja tak robiłem i mi się udało. :-) Pozdrawiam.

zgadza się potwierdzam słowa kolegi że najwygodniej jechać do ASO (akurat w tym przypadku), kupiłem żarówkę 2 dni temu za 7,90zł, a na allegro jak doliczysz koszty przesylki to wyniesie dużo drożej, pozdrawiam

• 3 lata później...

Przeniesiono i scalono z już istniejącym.

Witajcie czy ktoś przebrnął przez wymianę żarówki 3 stopu w sedanie. Instrukcja pisze aby skontaktować się z serwisem. Niestety na forum nie udało mi się znaleźć pomocy.

Edytowane przez damiar

Niestety na forum nie udało mi się znaleźć pomocy.

To pewnie kolega kiepsko szukał. Mnie to zajęło może 2 minuty, nie dłużej. Warto czasem skorzystać z opcji szukania w zasobach forum przez google.

Twój temat połączyłem z tym odszukanym. Polecam zapoznać się z tym co wyżej napisano. Wprawdzie nie ma fotek ale z opisu sprawa wydaje się banalna, to problemu być nie powinno.

• 4 lata później...

Wybaczcie odkopanie tematu. Szukałem informacji co to za żarówka i zastanawiam się nad tym czy można wsadzić zamiast oryginału jakąś żarówkę LED. Zawsze mi się wydawało, że to światło świeci dość słabo patrząc na inne samochody i myślę nad innym źródłem światła. Może ktoś z Was coś zmienił i może się podzielić informacją.