vonreszka Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 witam. Przez moją własną głupotę nie działają mi zegary i wskaźniki temperatury i paliwa. Kontrolki działają bez problemu. W warsztacie za naprawę zaśpiewali tyle, że mało nie wyskoczyłem z butów. W związku z tym mam pytanie czy jeśli kupię dokładnie taki sam licznik od takiego samego modelu Reni to wystarczy go wymienić. Czy konieczne jest jakieś przeprogramowywanie lub coś podobnego. Mowa oczywiście o używanym liczniku. Pomijam oczywiście różne wartości w przebiegu bo specjalnie mi to nie przeszkadza jeśli ktoś oferuje o kilka kilosów więcej. aha moja renia to megane scenic 1999rok 1.9 dci. dzięki za pomoc z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Wystarczy wymienić zegary i skorygować przebieg. Jak numer seryjny ten sam to licznik powinien tez pasować od benzyny. Co nabroiłeś że nie można już tego odwrócić? Może się jednak uda Na pewno masz dCi? Ten silnik wchodził od 2000 roku bodajże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonreszka Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 dotknąłem kabelkiem podłączonym do akumulatora przez nieuwagę do licznika w miejscu podłączenia jednej z kostki i poleciał dymek. z tego co się orientuję i z oznaczeń na bocznych listwach to rzeczywiście jest dci. kolega pracujący w hurtowni z częściami mówił, iż wychodziły one od września 1999 roku (jeśli dobrze pamiętam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 No to rzeczywiście po nim. Szukaj z tym samym numerem seryjnym, albo jak nie masz kompa pokładowego to masz okazję go sobie założyć bo zakup licznika to główny i najdroższy punkt przy takiej zmianie. W tym temacie jest kilka numerów seryjnych: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=15980...ana&start=0 naprowadzi Cię to trochę jakiego licznika szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi