Lewy Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Ja zawsze ustawiam przerwę szczelinomierzem zanim wkręcę świece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 No dobra a ile ta przerwa powinna prawidłowo wynosić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Wg książki: silnik 2.0 F3R - 0,9mm , F7R - 0,8mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Dzięki chłopaki. Jednak zwróciłem NGKi , i za wieloma radami dobrych ludzi, kupiłem BERU UltraX Titan 4 elektrodowe ( UXT2 0 00002 335 607 ) . Jeszcze dokupię przewody ( pewnie NGK bo sprawdzone na paru samochodach ) i jak sie ociepli wymieniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Ile dałeś za te świece? Czy do Scenika 1.9 DCI też podejdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Maniak, nie żartuj kolego! W dieslach są świece żarowe i pełnia zupełnie inną funkcję niż w benzynie. Poczytaj gdzieś w necie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 No fakt Miałem chyba lekką pomroczność jasną , czy jak to się tam nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Czy do Scenika 1.9 DCI też podejdą? Jak juz P_r_z_e_m_o, cie uświadomił raczej nie podejdą A tak w ogóle za świeczki zapłaciłem 17,02 / szt. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theeye7777 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Ja dzisiaj właśnie zamówiłem Beru UXT1 (20zł/szt) a w piątek montuję w aucie. Zobaczymy co będzie...oczywiście napiszę co i jak [ Dodano: 2011-02-20, 11:22 ] No więc Beru UXT1 założone. Wrażenia?? Normalnie, szału nie ma i nie będzie raczej. Autko na zimno ma wg mnie deczko lepszy zapłon, delikatnie lepiej reaguje na gaz. Jak się kręci to zobaczę jak będę z pracy wracał, ale jak dziś jechałem to widać że trochę szybciej się wkręca. Ogólnie wiedziałem że rakiety nie będzie przez to i niech się nikt nie nastawia na to. Ale jest o niebo lepiej niż na świecach które zaleca producent tj. eyquemy. Ja bym radził nie kupować tego. Na wszystko wydałem 80zł i tak musiałem wymienić więc padło na takie. Jakie wybierzecie zależy od was, ale ja wiem że jednoelektrodowych już nie kupię, tylko wieloelektrodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Witam jakie świeczniki będą najlepsze do gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Takie same jak do benzyny, nie ma świec "do gazu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 w sobotę zamontowałem nowe świeczki ( BERU UltraX Titan 4 elektrodowe ) i przewody Boscha , niestety się rozchorowałem więc na razie nie jeżdżę szczeniakiem ale po jeździe próbnej mogę stwierdzić że autko trochę lepiej się zbiera , odpala raczej bez zmian , ani lepiej ani gorzej. W chwili wolnej wstawię foto starych świec , może mi coś o nich powiecie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 jakie świece najlepsze do silnika 1.4 8v E7J?? Teraz jak sie nie myle to mam NGK(nie pamietam heh) i cos troszke szarpie tym autem czy te bedą dobre eyguem RFC52LS?? a jak nie to jakie polecacie?? :-o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Jak stare masz kable ? Obecnie mam wsadzone NGK BCP5ES i autko dobrze chodzi. Zamiennie stosuję jeszcze Eyquem FC52LS (trudno dostać) i NGK V Line 16. Na wszystkich trzech typach świec silnik pracuje tak samo. Ważne jest, żeby przerwa miała 0,8-0,9 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Jak stare masz kable ? Tego nie wiem auto kupiłem 1,5 roku temu ale kabli jeszcze nie wymieniałem to może będzie najlepiej jak wymienie kable i świece?? Bo i do tego mam nierówno pracujący silnik :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi