Gora85 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Witam Między katalizatorem a tłumikiem środkowym na łączeniu rur wydostają mi się spaliny. Dzwoniłem do sklepu ale ponoc nie występują tam uszczelki. To czym to uszczelnic, dodam że na łączeniu na dwie śruby całóśc jest troszkę skorodowana. Produkcja grudzień 2001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek37 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Są takie preparaty uszczelniające typu pasta, która twardnieje jak plastelina i plus dodatkowo taśma aluminiowa taka samoprzylepna do uszczelniania tłumików , na jakiś czas może pomóc ci, kiedyś to osobiście stosowałem i na pól roku miałem spokój z pierdzeniem tłumika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brejq Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Dokup ten element i wymień to nie jest trudne. Jeżeli trzeba spawać to imo lepiej dac tłumikarzowi 40zł zeby zaspawał porządnie niż pasta babrać która może utrzyma się pół roku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Ale to kupuję się jakieś końcówki czy jak, bo u mnie rura wchodzi w drugą i jest jakby obejma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brejq Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 trzeba zajrzeć do sewis'ówki, niestety nie posiadam dla Twojego silnika, mam tylko do ph1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witam. Niedawno wymieniałem tłumik środkowy. Założyłem nową obejmę na połączeniu katalizatora ze środkowym, lecz mimo to zauważyłem, że spaliny wydostają się spod niej w jednym miejscu. Chyba muszę to uszczelnić, jednak dokładnie nie wiem czym. Czy gdy zastosuję pastę do uszczelniania wydechów (tą która twardnieje pod wpływem temp.) to czy w przyszłości nie będę miał problemów z usunięciem jej przy kolejnej wymianie? Czy Ktoś to przerabiał? Diękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Ale to kupuję się jakieś końcówki czy jak, bo u mnie rura wchodzi w drugą i jest jakby obejma. Nic się nie kupuje, no może obejmę, jak jest za bardzo skorodowana. Rury wkłada się jedna w drugą i ściska obejmą. Ważne żeby je dobrze włożyć jedna w drugą a potem dobrze skręcić obejmą. Jak będzie dziurka to będzie sobie pyrkać, a na mokrej jezdni buczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Kupiłem obejmę bo stara nie dawała się do niczego. Koszt to 10 zł, na razie wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi