jawidzor Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Witam mam pytanie które dotyczy Renault Laguna 2.2TD z 1997r. Po odpaleniu jej, (nawet gdy jest zimny silnik) i po zgaszeniu nawet po nie całej minucie kręcą się wiatraki i co całkiem długo bo nawet do 7min co rozwala akumulator po jakimś czasie. Była podłączona pod komputer i wykryło że to czujnik termiczny jest zepsuty. Po wymianie czujnika jest nadal to samo... Wie ktoś może co może być przyczyną niepotrzebnego działania tych wiatraków?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczimotor Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Teść ma podobny problem tylko że w peugeot307sw04, oczywiście komputer też pokazuje czujnik t. Został wymieniony i to nie to. Następna diagnoza, to jakaś wiązka - musiałbym się dopytać może nie łączyć. I ostatnia diagnoza, komputer do wymiany. Są to diagnozy znanego elektronika w regionie. Dziś teść miał do niego wstawić auto, mogę napisać jak zakończył się kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Może wymieniono nie ten czujnik co trzeba? Ale ogólnie to jak jest uwalony czujnik temperatury silnika to włącza się wiatrak na chłodnicy, nawet na zimnym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonescu Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Tak to jest jak się podpina pod komputer u kogoś kto nie potrafi poprawnie zinterpretować wyników. Czujniki są dwa. Jeden załącza wentylator na chłodnicy a drugi podaje informacje do komputera i na wskaźnik na desce rozdzielczej. Arczimotor uważaj żeby pan znakomity mechanik nie wymienił połowy samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczimotor Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Nie martw się. Te rzeczy które wymieniłem są to jedyne rzeczy które mogą mieć na to wpływ. Ale skoro Ty jesteś taki wszechwiedzący to podpowiesz koledze co to może być, skoro czujniki są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonescu Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 He ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arecki Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 mam problem ze skrzynia jest tylko piaty bieg nie wiem co z tym zrobić czy warto robić skrzynie czy kupić używaną mam renault megan I !!!!!!!! POMOCY !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 arecki, lepiej założyć nową skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi