lukaszc2 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 megfan Kolego mam to samo i nie sądzę, że to problem sprzegła bo z nim jest wszystko ok. Już się zastanawiałem czy jak tłumik (gorący) dotyka śniegu i go pali to czy nie idzie wtedy taki smród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megfan Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 No i sam nie wiem co teraz... Otóż stwierdziłem, ze to jednak sprzęgło, bo smrodek był na półsprzęgle np. podczas ruszania pod górkę, czy na krawężnik, już jak było sucho i ciepło. i to czasem całą drogę smrodek się lekki pojawiał. Zaczęło mi niedawno coś intensywnie, choć cicho terkotać przy obciążonym napędzie (tylko 3,4,5 bieg, zaczęło się na 4), jak się wciskało sprzęgło, lub hamowało silnikiem, to przestawało terkotać. Nie było to zależne od skręcania - po prostu jak przyśpieszenie to się wtedy działo, ciągle. Gość w serwisie stwierdził, ze w takim razie te oba przypadki to sprzęgło na mur beton - wiec wymiana. Zapłaciłem 1050 za wymianę valeo kpl i 2 litry oleju do skrzyni... niestety wyjechałem z warsztatu i terkotanie nie ustało - ale się wściekłem! :evil: wracam do nich w poniedziałek... ktoś wie co to może być przy okazji te terkotanie? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 megfan, była tylko tarcza wymieniana czy cały komplet z dociskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megfan Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 kompletne, ale bez wysprzęglika czy jako tam się nazywa .... gość coś mówił też wcześniej o mechanizmie różnicowym (chyba) , ale potem stwierdził, ze to sprzęgło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 megfan, jeżeli wymienił komplet to nie powinno nic terkotać...wysprzęglik nic nie ma do tego.Albo jakiś błąd w sztuce przy wymianie albo terkotanie ma inne przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megfan Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Stanęło na tym, że niby to nie przeszkadza - i że to od skrzyni biegów - jeździć do końca - niby dłuuuugo. Ale w sumie to nadal nie wiem. Postanowiłem odwiedzić jeszcze ze dwa warsztaty. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marciniak77 Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 To jest na pewno sprzęgło pracuje przy nowych samochodach i jak wjeżdzam na najazdy to zawsze śmierdzi :cry: nie ważne jakie auto merc vw czy renault ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi