Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Gdzie się podziały tamte Renówki?

meganecoupe02

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8801813

Szkoda, że teraz już takie cacka nie powstają. Na pewno znaleźliby się chętni na takie cichociemne toczydełka B)

Więcej tu:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Renault_Safrane

Olek34, teraz już ludzie nie chcą kupować aut z takimi "dużymi" silnikami, jeżeli sam zdecydowałbyś się kupić to auto a potem kiedyś sprzedać 90% pierwszych pytań to nie będzie w jakim stanie technicznym jest to auto, tylko 'Panie a ile to pali', druga sprawa to jakby nie patrzeć autko ma już 15 lat. Swoją drogą fajnie by było gdyby Renault wprowadziło do swojej oferty sedana klasy wyższej niż Laguna.

Mój wujek ma taką safrankę...same problemy ,także więcej na warsztacie czasu spędza jak w trasie :-/

ogólnie autko jest świetne,wyposażenie wypasione,ale awaryjność jak dotąd powala na kolana..głowica już była robiona ,klima padła,przełacznik zespolony też ,części zawieszenia i wiele innych rzeczy ,takwięc jak ktoś jest miłośnikiem marki ,zniesie wszystko

Warsztaty, trudny dostęp do części w takich specyficznych egzemplarzach to nie tylko bolączka Renówek. Auto samo w sobie jest super, spójrzcie na wyposażenie, chociażby ksenony - nawet teraz trzeba za nie dopłacać. 15 lat temu to był mega wypas, a teraz takim cichociemnym "parchem" można nieźle namieszać na ulicach bo większość użytkowników nawet nie wie o takich perełkach. Auto dla kolekcjonera/miłośnika marki B)

Olek34, Clio v6 Sport z Krakowa też już stoi kilka lat, nikt go nie chce, chociaż za taką kasę to się wcale nie dziwie :roll:

teraz już ludzie nie chcą kupować aut z takimi "dużymi" silnikami, jeżeli sam zdecydowałbyś się kupić to auto a potem kiedyś sprzedać 90% pierwszych pytań to nie będzie w jakim stanie technicznym jest to auto, tylko 'Panie a ile to pali'

są też tacy co kupują i chcą tylko takie B)

jeżeli ktoś decyduje się na auto z takim dużym silnikiem to o spalanie nie pyta, bo jest to drugorzędna sprawa przy zakupie. tu właśnie stan techniczny jest najważniejszy, koszty części i dostęp do fachowców. chociaż te 3,0 to jeszcze "maluch" przy 5,2, 5,7 Jeepa czy 6,2 w RAMie :shock:

olo2oo1, Tak wiem że są tacy ale niestety policzysz ich na palcach, a odpowiec mi szczerze, jakie było pierwsze pytanie jak wystawiłeś auto forum? Czytałem również porównanie spalania twojej byłej reni i jeep'a i wiem że nie wychodzi Cię jazda dużo drożej, a za to jakie dźwięki spod maski, osobiście marzy mi się sedanik z silnikiem 3.2 CDI, a co do dużych silników to była kiedyś koncepcja na Rolls-Royce z silnikiem 13,7, ale chyba nie udało im się go wdrożyć. A tak przy okazji to w RAMie zachwalali chyba bardziej ten silnik 5,7 Hemi, (czasem w Jeepie nie jest ten sam silnik?)

jakie było pierwsze pytanie jak wystawiłeś auto forum?

"ile to pali?" :-P

w sumie to masz racje. przy cenach paliwa w PL trzeba się z tym liczyć. tym bardziej jak ktoś robi kilkadziesiąt km dziennie.

5,7 Hemi, (czasem w Jeepie nie jest ten sam silnik?

chyba ten sam. solidna i mocna jednostka B)

jeszcze co do dużych pojemności: znalazłem dziś na allegro RAMa benzynkę 8,0 V10 B)

a wracając do renaty, to szkoda, że to auto jest takie awaryjne, bo musi nieźle robić na asfalcie, pomimo swojej masy.

• 4 tygodnie później...

Ta w ogłoszeniu mi się nie podoba ale np taka jest śliczna

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9577887

jeśli chodzi o wygląd i wyposażenie Safrane to śmiało można powiedzieć że to była na tamte lata limuzyna , tak samo jak Laguna swoim pięknym kształtem jest ponadczasowa , szkoda tylko że taka awaryjna <ok>

Ta w ogłoszeniu mi się nie podoba

Ale tamta to BiTurbo 4x4 więc zupełnie inna jazda niż dwulitrówką <ok>

Safrane zostało zastąpione VelSatisem i są to reprezentacyjne limuzyny Renówki. Prezydent Francji śmiga VerSalką :(

To już jest cenny model <ok>

Gdyby go wprowadzili do sprzedaży powiedzmy w 2005 roku może byłby na niego większy popyt. Renówka za mocno wyprzedziła konkurencję - miało być dobrze a wyszło jak zwykle.