pawel2611 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Witam ponieważ mi piszczy pasek od alternatora chciałem go wymienić. Już kupiłem i teraz jeżeli sam nie wymienie to zrobi to mechanik Prosze najprościej napisać jak wymienić go (na kanale) w silniku K7M za fotorelacje stawiam piwo Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Jak przyjedziesz do mnie postawić mi to piwo, to przy okazji wymienimy. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2611 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 niestety jesteś z oświęcimia a to mi totalnie nie po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Tak myślałem ;-) Najpierw musisz ścisnąć sprężynę na napinaczu, a potem już sobie poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2611 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 a jak się zabrać ? od kanału czy wystarczy koło ściągnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Ja jak zmieniałem u siebie to bez kanału ,jedynie trudno mi było alternator poluzować ,a tak w 15 minut sie uwinąłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2611 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 od spodu się dostałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Można też inaczej. Stary pasek rozciąć a nowy założyć na rolkę alternatora, wrzucić 5 bieg i kręcić kołem a druga osoba trzyma pasek na rolce na silniku i pasek sam się zakłada B) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 w załączniku popatrz MR312MEGANE1.ZIP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2611 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Dzięki PRZEMO Browar dla Ciebie przy najblizszej okazji pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Jak będę w Szczecinie nie omieszkam się zgłosić B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2611 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 zapraszam B) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elkomgsm Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 (edytowane) dzieki. material sie przydal Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Pawel Edytowane 27 Września 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) Stary pasek rozciąć a nowy założyć na rolkę alternatora, wrzucić 5 bieg i kręcić kołem Witajcie. Czy ktoś może potwierdzić skuteczność tego sposobu wymiany paska od alternatora? Mam już oba paski kupione i wymiana tego napędzającego pompę wspomagania jest banalnie prosta, ale altek siedzi głęboko na tyłach silnikach i dostęp paskudny przez chociażby osłonę paska rozrządu. O ile do górnego mocowania alternatora dotrę kluczem, tego regulowanego, tak do dolnego trzeba już auto na podnośnik, zdejmować koło i mocować się z tym. Do tego jak naciągnąć ten pasek? :/ W poprzednim samochodzie alternator był na przodzie to łapało się go od dołu, ciągnęło do góry, a druga osoba dokręcała nakrętkę. Tutaj to jest głęboko i nie mam pojęcia jak naciągać tam pasek, mam auto bez klimatyzacji więc nie ma tej rolki napinacza. Edytowane 9 Października 2015 przez droopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Niestety bez podnośnika to mordęga. Najlepiej robić to w dwie osoby, jedna odciąga alternator np. breszką, a druga przykręca śrubę. Samemu też się da, ale to istna mordęga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi