gecon87 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 siema najpierw przedstawie wam o co biega : aczkolwiek 1 nie mogę otworzyć drzwi z auto pilota ponieważ padł akumulator po tych ostatnich mrozach 2 kluczykiem tez nie da rady bo od kierowcy nie chce wogóle wejść a od strony pasażera obraca się cały czas o 360 stopni , od bagażnika też się zepsuł i kaplica po całości I teraz moje pytania : 1 czy da się otworzyć klapę przednią bez pociągniecia linki otwierania klapy 2 co się bardziej opłaca wybić szybę otworzyć klapę i naładowac akumulato czy zadz. po szpeca od otwierania zamków ?? Z góry dziękuje za pomoc !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Poczytaj forum. Psiknij w zamki czymś w sprayu do smarowania co wypiera wilgoć. Odczekaj chwilkę i walcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gecon87 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 właśnie już próbowałem wodekim 40 psikać nic nie dało bo zamki już się wcześni psuły B) i czekałem z naprawą ich a teraz żaden się nie chce otworzyć :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 gecon87 tak jak Prezes prawi, gdzieś na forum chyba też widziałem opis jak otworzyć maskę z zewnątrz, chyba trzeba było zdjąć atrapę z maski, poszukaj na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Popsikaj i kręć co jakiś czas - może zaskoczy któryś. Tak to jest jak się zwleka na ostatnią chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gecon87 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 pal licho żadnego zamku ani rusz :cry: polewałem wd40 odmrazalnikiem do zamków i nic wszystkie 3 zepsute . A mam takie pytanko czy jest mozliwośc ze tak sie rozładował akumulator ze nie chcą sie drzwi otworzyć czy mozliwa jest awaria pilota do centralnego a w pilocie wymieniłem baterie i dalej nic ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Też tak miałem z jednym zamkiem, spróbuj może dobić trochę kluczyk jak go wsadzisz do zamka. Najlepiej odkręć grot, wsadź go do zamka i lekutko dobij młotkiem i spróbuj otworzyć. Dlaczego tak pisze, otóż na końcu wkładki zbiera się syf i przez to kluczyk nie wchodzi do końca i zamek się obraca, wystarczy nawet mniej niż pół milimetra. Jak to nic nie da to spróbuj go przedmuchać sprężonym powietrzem, ale nie takim z puszki bo za małe ciśnienie ale z kompresora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho103 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 gdzieś czytałem/widziałem kiedyś podobny temat bodaj można podpiąć akumulator (drugi) do kabelków z żarówek nad tablicą rejestracyjną z tyłu... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 bodaj można podpiąć akumulator (drugi) do kabelków z żarówek nad tablicą rejestracyjną z tyłu... Tak ale jak nie masz włączonych świateł to prąd nie ma jak płynąć... Trzeba by znaleźć gdzieś + bo minus masz na silniku... Od dołu by można było dać minus, tylko gdzie plus... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Od dołu by można było dać minus, tylko gdzie plus... :roll: Można wywiercić małą dziurkę w tej osłonie plastikowej nad akumulatorem i jakimś drutem podpiąć pod akumulator, potem zakleić silikonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Od dołu by można było dać minus, tylko gdzie plus... do rozrusznika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 do rozrusznika ? Tak, ale czy kable idące do rozrusznika bez przekręconego kluczyka są pod napięciem.? :roll: Prędzej do alternatora... I minusem do bloku silnika.... Tylko musiaby kolega robić to na podniesionym aucie... I wtedy druga osoba z pilocikiem... :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Tak, ale czy kable idące do rozrusznika bez przekręconego kluczyka są pod napięciem.? Oczywiście, że tak Ewentualnie możesz skorzystać, ze sposobu z załącznika. Megano_Sennie.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 rozrusznika bez przekręconego kluczyka są pod napięciem.? Tak, "trzeba podać +" na gruby kabel idący bezpośrednio z akumulatora. Prędzej do alternatora... Tylko jak się tam dostać? Trzeba przecież maskę otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 No to szybciej się podłączysz pod rozrusznik - jest bliżej podłoża... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi