qjot23 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Mam problem taki jak w temacie. Elektryk u którego diagnozowałem tą usterkę stwierdził, że padł jakiś "moduł komfortu" i że jego wymiana to ok. 700 zł. Wydaje wam się, że ten elektryk ma rację? Macie może jakiś pomysł co może byc przyczyną tej usterki? Poproszę też o namiary na jakiegoś dobrego elektryka od renówek w wawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roser Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Niestety elektryk może mieć rację (choć niekoniecznie) bo BSI jest odpowiedzialny za pracę wycieraczek (no i co gorsza imo), po jego wymianie auto kompletnie pada, bez podłączenia do kompa się wtedy nie obędzie, ciężko cokolwiek powiedzieć, sprawdź manetkę, może obejdzie się bez większych kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralph37 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Niestety elektryk ma rację, miałem taki sam problem ale za wymianę chcieli 500 zł. Znalazłem dobrego elektryka, który zrobił mi to za ok 50 zł z tym, że teraz wycieraczka działa mi tylko jak włączę tylny spryskiwacz. Nie jest to może naprawa w 100% ale wycieraczka działa B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
as3011 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Kolego faktycznie uszkodzenie jest w BSI a tam jest przekaźnik wlutowany w płytę. Można go wymienić niewielkim kosztem robiłem to kilka razy i zawsze działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Który to może być przekaźnik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Witam, odgrzewam kotlet. Zauważyłem ostatnio, że po włączeniu wycieraczek na pierwszy tryb, tylna wycieraczka zamiata mi co kilka sekund, jak przy szybszym trybie wycieraczek przednich. Manetka? czy coś poważniejszego? Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Może masz przekręconą końcówkę manetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Pasek, nie traktuj ludzi jak debili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Nie traktuje tak nikogo Mi samemu zdarza się zostawić tylną wycieraczkę włączoną i opis kolegi pasował do tego więc zasugerowałem to. Jeśli to nie to to manetka raczej uszkodzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Odniosłem inne wrażenie. Będę sprawdzał manetkę, do silnika chyba nie ma co zaglądać, bo nie ma problemów z brakiem funkcjonowania, a właśnie z niepotrzebnym załączaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Jak działa Ci razem z przodem to sprawdź jeszcze czy nie świeci światło cofania. Jak nie to zostaje jakieś zwarcie lub niestety problemy z UCH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Światło cofania odpada, bo wtedy działałby mi czujnik cofania podłączony pod żarówkę. Jutro obadam manetkę, spróbuję podłączyć się z jakąś inną. Mam nadzieję, że to tu kłopot, bo używka w granicach 30zł kosztuje. Gorzej jak coś w zespolonym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 zgubiona masa z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Mam nadzieję, że to tu kłopot, bo używka w granicach 30zł kosztuje. Uważaj tylko, bo manetek jest kilka rodzajów i nie wszystkie są ze sobą zamienne. Ot taki kolejny wymysł inżynierów Renault :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Koledzy zauważyłem, że problem nasila się na nierównościach. Wtedy wycieraczka macha nawet kilka razy, podczas postoju, działa jak w trybie "ON" - jedno machnięcie co kilka sekund. Gdzie szukać w pierwszej kolejności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi