martka18 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Moi drodzy mechanik sprawdził wszystkie możliwośc które mi podpowiedzieliście ale niestety nie ma zmiany , powiedział że jeszcze winę widzi w rozrządzie-jak wymienimy to może się coś ruszy-ale nie na 100% i zrezygnował z dalszej naprawy:( No i d..... :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Martka 18 , może faktycznie podczas wymiany rozrządu mechanik go przestawił B) Czy podpinałaś go pod kompa by odczytać błędy B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 moim zdaniem uszkodzony jest zawór ERG... mechanik czyszcząć go popsuł i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martka18 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Macie rację z tym czujnikiem- byliśmy u innego mechanika b. rozgarnientego i nie zaglądając pod maskę stwierdził na 99% awarię czujnika ERG(czy EPG) a nie myślałam że to dziadostwo tyle kosztuje!, ale jak zajrzy to będzie wiedział na 100 %.Pozdrawiam:) [ Dodano: 2010-02-05, 11:58 ] Witam i mam nadzieję, że po raz ostatni:) w moim autku mechanik wymienił: świece żarowe, rozrząd i napinacz. Auto jak na razie śmiga jak dawniej:):) Dzięki wszystkim za porady. Pozdrawiam i życzę mało kłopotów w użytkowaniu meganek [ Dodano: 2010-02-05, 11:59 ] czujnik na szczęście nie był zepsuty. Dodam jeszcze że znikneły wszystkie błędy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr98 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 w razie czego ma nowy EGR to możemy się dogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 w moim autku mechanik wymienił: świece żarowe, rozrząd i napinacz.Auto jak na razie śmiga jak dawniej:):) Dzięki za odpowiedź, przyda się na pewno dla potomnych :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 hm.. oświećcie mnie, ale co ma rozrząd do braku mocy? jak jest przestawiony, to jest kolizja... no chyba że w dieslach jest inaczej... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 świećcie mnie, ale co ma rozrząd do braku mocy? jak jest przestawiony, to jest kolizja...jak o 1-2 ząbki to niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILU32 Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam odpiołem przepływomierz powietrza i żadnej reakcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Podłącz go z powrotem. Odepnij gumowe wężyki, które dochodzą do zaworu EGR i mocno w nie dmuchnij. Zrób jazdę próbną i sprawdź czy moc wróciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILU32 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Zaraz to sprawdzę, a czy jak komputer pokazał uszkodzony przepływomierz to tak musi być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Zależy jaki komputer. Być może rzeczywiście jest uszkodzony, ale teoretycznie po dołączeniu moc powinna wrócić, auto tez powinno więcej palić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi