ekmir Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Mam problem z przełącznikiem wyznaczającym miejsce nawiewu (ten w środku). Nie mogę zmienić pozycji (nadmuch na szybę i wnętrze) - pokrętło można przestawić, ale sprężynuje i zmiana pozycji pokrętła nie zmienia stanu nawiewu. Proszę o podpowiedź co to może być i jak się do tego dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Wyciągnij cały ten panel i obadaj co się stało. Do tego pokrętła przyczepiony jest drut w osłonce, który z drugiej strony porusza klaką zamykającą i otwierającą odpowiednie kanały nawiewu. Prawdopodobnie coś się zacięło lub o coś zawadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ja bym zaczął od sprawdzenia, czy coś nie blokuje samego pokrętła. U mnie np spadły kable od radia w taki sposób, że zablokowały pokrętło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 To i tak musi się do tego dobrać i wyjąć cały panelik - wtedy się okaże co tam się stanęło ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ekmir Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Witam. Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Po rozkręceniu konsoli nawiewu okazało się, że linka cięgna wyciągnęła się mocniej i nastąpiło lekkie załamanie, które pwodowało sprężynowanie i linki nie można było za pomocą pokrętła wprowadzić w pancerz. To załamanie było naprawdę niewielkie, a efekt - brak możliwości zmiany pozycji. Przy okazji wymieniłem sobie żaróweczki podświetlające konsole nawiewu. Tak więc problem został rozwiązany i temat można zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 No to gratuluję pomyślnego rozwiązania problemu - dobrze, że nic poważnego, a przy okazji jak czytam zrobileś sobie jaśniej ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 tez gratuluje szkoda ze tylko zadnych zdjec nie dostalismy :/ gdyby byly foty torzeczywiscie mozna by bylo temat zamknac :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banekx Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 jej, chyba ja bede mogl porobic fotki ;] procz niesprawnej klapki obiegu zamknietego to i ta usterka dotkenla megane;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi