tomek74 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 mam Meganke 1.9 dci akumulator jest połozony na podszybiu od strony pasażera , prosze o pomoc jak go wyciągnąc , po zdjęciu tej plastikowej osłony z wierzchu jest taki wystajacy pręt czy to jego mam wykręcic ? końcówke ma jak by głowka sróby 6-7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 wykręć tego pręta, poniżej znajdziesz także kawał zgiętej blachy która przykręcona tym że prętem trzyma akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek74 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 dzieki ide kombinowac ... trzyma jak holera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Heh... u mnie nie obyło się bez dłuższej rurki :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek74 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 a czy do tego potrzeba jakiś specjalny klucz ? czy wystarczy nasadowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Wystarczy nasadka może być też rurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Spróbuj użyć np. WD40 przy podstawie akumulatora czyli tam gdzie jest gwint tego pręta, kluczyk to 7. Przerabiałem zeszłej niedzieli na szczęście poszło bez żadnych oporów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek74 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 mi tez już sie udało ... WD40 hahahahah dokryłem za akumulatorem taka zielona złączke do niczego niepodpietą ? co to moz e byc ? ... aha i jeszcze jedno jak juz wyjałem aku mulator nie działa zamek centralny .... B) jak zamkńąc tylne drzwi ? ... zgłupiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Trzeba było przed wyjęciem akumulatora od środka zamknąć przyciskiem od centralnego, i pozniej drzwi kierowcy kluczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek74 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 ... ja głupi B) [ Dodano: 2010-01-25, 18:04 ] a jeszcze pytanie co do tej złaczki za akumulatorem wychodzi ona z takiej dość grubej wiązki kabli co to jest ? czy ktos sie z tym, spotkał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grandal Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Hmmm... Tyle razy aku ze swojej wyciągałem i nie widziałem żadnej wiązki kabli. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Ja u siebie też nie widziałem żadnych kabli, za to znalazłem całkiem spory śrubokręt płaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek74 Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 .... u mnie jest i nie mam pojęcia co to za ustrojstwo :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark79 Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Witam , po lekturze poprzedzających postów widzę ze co egzemplarz megi to inne rozwiązanie , u mnie po prostu odkręciłem 2 wkręty , zdjąłem plastik i już po krzyku . Po włożeniu aku z powrotem wszystko działa perfekt , megi 1.6 16v. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek74 Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 ... wczoraj kupiłem w ASO ten uchwyt do mocowania akumulatora , oryginał made in france 22,30 zł ... fajna cena ,a w sklepie na mieście ta sama część 32 zł na zamówienie hahahahaha dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi