Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Z Archiwum X!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Już sam nie wiem do kogo mogę się zwrócic z tym problem. Jestem posiadaczem Scenica 1,6 z 1998r. Od jakiegoś czasu auto zaczęło "świrowac". Na zdrowy rozum chodzi o elektrykę, tylko o co konkretnie? Problem jest taki- od czasu do czasu podczas jazdy przy przełączaniu świateł na długie gaśnie mi radio i włącza się zpowrotem. Czasem również bez powodu zaświecają się kontrolki od ABS-u, ręcznego itd. Kolejnym objawem jest zerowanie się zegara oraz licznika km (nie tego głównego- nie wiem jak się go fachowo określa). Ogólnie to jeszcze bym przeżył ale zdarza się również, że przy próbie rozruchu... wogóle nie ma prądu w stacyjce. Zero reakcji. Do tego wówczas nie zamykają się drzwi na pilota. Słychac jedynie takie pykniecie od strony bezpieczników. Zostały one oczywiscie sprawdzone i wszystkie okazały się sprawne. Wszystko to dzieję się od czasu do czasu po czym mu przechodzi jak gdyby nigdy nic. Dodam, że wymieniłem akumulator na nowy ale problem nie ustał. Nie podłączałem go jeszcze pod komputer ale byc może ktoś miał podobny problem więc będe bardzo wdzięczny za wszelkie rady i sugestie

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam Kolegów posiadam renault megane scenic 1.6 96rok.

Mam taki problem jakieś tydzień temu miałem problem z odpaleniem auta tak jakby niemiał siły rozrusznik ale odpalił za jakieś 2 dni coś zaśmierdziało niby plastik niby kable a w piatek zajechałem do pracy i wruciłem do domu niebyło żadnych objaw a wieczorem musiałem jechac a auto odmuwiło posłuszeństa tak że wszytko sie zapaliło jak bym miał odpalic i po przekreceniu kluczyka cisza poruszałem klemami posprawdzałem wszytkie prewody i włożyłem kluczyk do stacyjki a tu ciemno.wiełem 2 akumulator i podłaczyłem na kable ale nawt nie wkładałem kluczyka a świeciło na liczniku ładowanie i olej jak chciałem odpalic to nawet nie zakrecił silnik wyglada mi to na zwarcie ale mam pytanie czy komuś sie cos takiego nie zdażyło prosze o pomoc z góry dzieki. :)

lapka2.gif

przed naciśnięciem "wyslij" przeczytaj co napisałeś i popraw, możesz patrzeć w słownik, to mniej wstydliwe jak zamieszczenie takiego posta - gojgien

viti, a jakbyś po polsku to napisał to by nie zaszkodziło :-?

Z Twojego opisu można wywnioskować, że coś się zjarało i to ostro. Może stacyjka? Może rozrusznik,trzeba szukać. A bezpieczniki nie poleciały?

Więc co do pisowni to pisałem to z pda i nie widziałem wiec za błędy przepraszam..

żeby tak każdy umiał pisać na forum to było by dobrze gojgien.

Kolego P_r_z_e_m_o nie są wszystkie w porządku bezpieczniki nie wiem gdzie tego szukać

bo sprawdzałem wszystkie kable i nic nie widać.Dzięki bardzo za pomoc.Pozdrawiam :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 18 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!