Maryan Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Witam, od jakiegos czasu zauwazylem ze po uruchomieniu silnika obroty dochodza do ok 2000 /min na biegu jałowym. Dzieje sie tak tylko na zimnym silniku i najdluzej utrzymuje sie zimą. Problem zupelnie ustepuje po kilku minutach kiedy silnik sie lekko rozgrzeje. Z tego co wiem obroty na biegu jalowym przy nierozgrzanym silniku powinny oscylowac w granicach 1000 obr/min. Ktos ma pomysł jak obnizyc te obroty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Wyczyść silniczek krokowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Czyściłem, nic nie pomogło. Pozatym gdyby to byla wina silniczka krokowego to obroty bym mial caly czas wysokie , a mam tylko przy nierozgrzanym silniku. No i zauwazylem jeszcze ze przy wyzszych predkosciach przy jeździe na "luzie" obroty falują 750-2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ando Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Odświeżam wątek. Mój silnik ma to samo. Czy mogę prosić o pomoc w diagnozie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Wykorzystaj opcję nie dawno było to poruszane. Uszczelki na przepustnicy, uszczelka na mapsensorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi