Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Tabaka

Lukasz.k

Rekomendowane odpowiedzi

Lukasz.k, mam wielu znajomych co tabaczą, (w górnictwie ponoć pomaga oczyścić drogi oddechowe od zapylenia) Czy jest odjazd po tym :-/ , może na początku, do czasu przyzwyczajenia organizmu. Później staje się to takim samym nałogiem jak palenie czy inne cudactwa.

Ja tego nie stosuje w obawie o zatoki. (ze względu na pracę w przeciągach i tak mam już kłopoty z nimi) Było nie było to jest sproszkowany tytoń, który wciągasz nosem i nie ma możliwości by to się rozpuściło. Osiada w zatokach i robi się z tego brunatny gęsty szlam. Po dłuższym stosowaniu słychać nawet zmiany w dźwięczności głosu osoby "sznupiacej" (to tak po śląsku, nie tabaka a "sznupka) Głos staje się bardziej nosowy, tak jakbyś mówił w czasie ostrego kataru.

Lepiej zapalić, na raka trzeba poczekać, tu zasyfienie organizmu masz od zaraz.

To moje zdanie na ten temat, wybór należy do Ciebie.

A powiedzonka <ok>

Jak se człowiek zatabaczy, to sie zarozki poczuje inaczy :(

kto nie pije nie tabaczy ten nic nie znaczy <ok>

Polecam piosenke tabaki posuwaka

ja tabacze :( kręci sie w głowie racja ale wypij przed zatabaczeniem 4 bronki i weź tabake zajebiste uczycie. Moja pierwsza tabaka starczyła na 4 miechy kolejne krocej az doszedłem do 5 dni :) Kreci sie do czasu az sie do tego sie przyzwyczaisz :) teraz mi sie juz nie kreci w glowie zrobie 2 tygodnie przerwy dla odpoczącie nosa i znow wtedy sie zas kreci :)

[ Dodano: 2010-01-31, 12:04 ]

Tabak a zamiennik papierosów. Jak sie chcesz oduczyc :).

wciągam tabakę potem smarkam do husteczki i sie [cenzura] dobrze oddycha <ok> Tabaka pobudza umysł i ciały :( osobiście polecam Red Bulla :). a co z zastkanym nosem to nie mam takich problemów mało tego od roku nie miałem kataru :) Pozdrawiam

W regulaminie forum należy doczytać o zasadach pisowni postów.

szkoda, brat mówił ze fajniej, młody skubany ani mi nie powiedział ze tak długo tabaczy, nie wydało by się ale u mnie w okolicy juz 10-12 latki tabaczą i mnie zaciekawiło, potabacze zobacze <ok>

Chcesz zacząć, aby im zaimponować?

Osobiście generalnie nie polecam. Spróbowałem tabaki mieszkając w akademiku, wszystko pięknie ładnie, ale przez minutę po wciągnięciu, uczucie czystości nosa, przyjemny mentolowy oddech, a po chwili ból głowy, zatkane zatoki, zalane łzami oczy i piekące gardło od przełknięcia tytoniu. No cudnie...

To było fajne w szkole średniej <ok> Chociaż ostatnio gdzieś kumpel znalazł u brata w biurku więc sobie tabakę zaciągneliśmy. Fajna sprawa raz na jakiś czas,żeby sobie przeczyścić nosa.Ale potem te baboki :(

p.s. Są lepsze rzeczy do wciągania i przeczyszczania :)