sebomomo Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam Mam problem z zamkami w drzwiach kierowcy. megane 1 phII (rok 2000), biedna polska wersja. centralny nie z pilota - trzeba włożyc kluczyk. Obecnie mam tak że co bym nie włożył do dziurki zamka i przekręcił to się otwiera i zamyka zamek tzn. kazdy moze podejsc, włożyć drewniany patyczek po lodzie i otworzy mi zamek. Dodam ze od strony pasażera tak nie mam. Co się stało, jak to naprawić i ile będzie kosztowało? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Albo zamarzło i wszystkie zapadki w zamku są w pozycji na otwarcie ,albo jest zabrudzone i efekt jest ten sam,spróbuj potraktować ten zamek olejkiem silikonowym lub innym olejem ale takim do urządzeń precyzyjnych powinno pomóc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebomomo Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 ten zamek w lato też tak działa więc myśle że sie zabrudziło. a czy nie lepiej byłoby rozkręcić ten zamek i przedmuchać jakimś kompresorem? jakbym chciał to rozkręcić to jakim kluczem i czy o czymś powinienem wcześniej wiedzieć? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 sebomomo, WD 40 z rurką, duuuuużo czasu, kluczyk i ściereczka. Prostsze to niż wyciąganie wkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi