Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane II szajskie to auto

dawideqqq

Rekomendowane odpowiedzi

lineumaciel: Czy ten podkład jest reaktywny? bo słyszałem że musi być podkład reaktywny i na to lakier.

A w miejscach wypukłych przeznaczonych na podnośnik tez lakier się starł wraz z podkładem antykorozyjnym ;/ Więc mysle zeby dac tam podkład reaktywny, potem grubą warstwe podkładu antykorozyjnego a na koncu prysnąć lakierem . Czy dobrze myślę?

• 4 miesiące temu...

Jeśli ktoś myślał, że kupuje coś wiecznego, to chyba jest z innego świata. Każdy produkt jest dziś obliczony na jakiś okres użytkowania. Podobnie i samochody. Gdyby było inaczej, to fabryki musiały by zmniejszać drastycznie produkcję. Uważam, że renówki nie są jeszcze takie złe w porównaniu do innych marek. Mam obecnie megane i modusa i jak na razie oba nie wykazują tendencji do rdzewienia.

To ja dodam swoje tzry grosze, zawsze staram się być obiektywny wbrew stereotypowi polskiego kierowcy ze auto które akurat posiadasz jest najlepsze, to spostrzeżenie poparte jest 15-letnim doświadczeniem jako kierowca. Jeździłem wieloma autami i prywatnie i służbowo, megana II podobała mi się od kiedy weszła na rynek, wiec gdy nadażyła się okazja zakupiłem sobie meganke przesiadając się z 12 letniego golfa IV. Już kiedyś chciałem sie podzielić swoimi spostrzeżeniami bo wiem ze był podobny wątek, ale jakoś się nie złożylo. Po prawie roku użytkowania mogę smiało stwierdzić(wiedziałem to juz wcześniej:)) że jest to straszny szajs, jakość wykonania megany jest porażkowy, naprawde 12 letni golf był i w lepszym stanie i dużo lepiej zrobiony niż megana z 2004 roku. Lakier fatalny i jeszcze te dziwne patenty typu chcesz wyciagnąć wytłoczkę z lewarkiem, musisz wyciągnąć całe koło, już ni e mówiąc o wymianie żarowki z przodu, moglbym tak jeszcze długo ale szkoda nerwów. WIem, ktoś może teraz napisać zebym sobie zmienił na golfa:), ale właśnie w tym przypadku objawia się moja obiektywność, a na nowego golfa mnie narazie nie stac:) POdsumowując, samochód bardzo fajny wizualnie, ale koszmarnie niedopracowany niestety, raczej juz wiecej nie kupie renówki.

Pozdrawiam

Kolego Mortek nie kupuj już więcej renault-a. Kup sobie auto innej marki. Ten Twój post będziesz mógł wklejać na każdym forum samochodowym zmieniając jedynie nazwę marki. Twoje 15 letnie doświadczenie jest jak widać zdobyte na zabytkowych samochodach, bo w każdym nowym występują podobne problemy. Ciągle mnie bawi ten problem z wyciągnięciem lewarka, m2 mam już 7 lat i ani razu go nie wyciągałem. Pewnie producent uznał, że lewarek jest po to aby awaryjnie wymienić koło, więc i tak musisz je wyciągnąć. Ale to i tak lepiej niż w focusie mojej żony, bo tam nawet nie wiem czy on w ogóle jest.

WIdzisz KOlego, Ty nie wyciagałeś lewarka, a ja już tak:)też mnie smieszą takie teksty ze lewarek sie wyciąga tylko do zmiany koła, no nic nie wnikam, w tym momencie nie jesteś obiektywny więc po co ten komentarz, także komentarz zbędny co do mojego doświadczenia chyba że się znamy i wiesz jakie mam? Podkreślam to bardzo mocno, że staram się być obiektywny a nie tak jak wspomniałem wcześniej, że będę wychwalał akurat megane II bo akurat taka jeżdżę, choćby to był najwiekszy jak to nazwałeś zabytek. Generalnie Megana II jest zrobiona kiepsko, porównując inne auta klasy kompakt z podobnych roczników, to jest moje obiektywne zdanie.Nie jest ani nie było moim zamiarem kogos obrazić czy się z kimś wykłócać czy przezbywać, temat jest jasny, więc wyraziłem swoje zdanie i swoje spostrzeżenia Więcej sie już nie będę wypowiadał w tej kwestii.

Pozdrawiam serdecznie...Kolege Anonescu też:-)

WIdzisz KOlego, Ty nie wyciagałeś lewarka, a ja już tak:)
sądzę,że to nie jest powód,który dyskwalifikował by M2 w moich oczach.Próbowaleś wymienić koło powiedzmy w super E46...też trzeba pół bagażnika rozebrać :-)
Generalnie Megana II jest zrobiona kiepsko, porównując inne auta klasy kompakt z podobnych roczników,
a mógłbyś napisać jakież to auto klasy kompakt jest tak super zrobione?Naturalnie nie pisz o golfie bo wiadomo,że to król w swojej klasie :-)

żarówka w MII ma swój urok i koniec, w wersji sedan nie ma problemu z lewarkiem :-)

a co do rdzy, jeżdżę już 4 renatą i tylko jedna z nich miała problemy - tzn zaczynało ją brać od spodu, nadkola itp. Pozostałe 3 auta 9 lat, 16 i 2 nie mają żadnych problemów. Jak dla mnie kwestia egzemplarza i tego jak się o auto dba...

Do kolegi waldka708, prosty przykład jeśli juz prowokujesz, skoda octawia I generacji, nie jest zrobiona jak VW ale meganie dużo brakuje, no naprawde nie chcę wymieniać co i jak bo wystarczy poczytać forum, jakaś wystajaca wykładzina spod plastików,trzeszczące plastiki, zalewające schowki w podłodze, padające poduszki silnika itd. Ja tego sobie naprawde sam nie wymyśliłem, a jeśli chodzi o wymiane zarówek, to naprawde nie jest to zbyt szcześliwy patent, juz miałem przyjemość wymieniać 2-krotnie żarówke i nie widze zeby np: żona sobie z tym poradziła nie tylko moja:) Poprostu nie ma szału z ta meganą i tyle, więc nie wiem czemu wywołałem taką dyskusję, wyraziłem swoje zdanie poprostu i raczej go nie zmienie:), ale narazie jeżdże choć znowu coś sie dzieje z klimą, pewnie znowu świeży wydatek:)

Pozdrawiam

Do kolegi waldka708, prosty przykład jeśli juz prowokujesz
nie było to moim zamiarem.Skoda Octavia jest takim samym scheisem jak megane.
bo wystarczy poczytać forum, jakaś wystajaca wykładzina spod plastików,trzeszczące plastiki, zalewające schowki w podłodze, padające poduszki silnika itd
na forum skody właściciele pewnie mają tylko problemy typu...jaki olej,jakie wycieraczki boscha czy valeo itp.Na pewno nikomu nic sie nie psuje :-)

Chwaliłeś sie swoim doświadczeniem to i ja sie pochwalę...27lat prawko,ponad milion za kółkiem,jakies 20 prywatnych autek.W pracy codziennie jeżdzę innymi...taka praca (branża motoryzacyjna juz kilkanaście lat) :-)

Nie,żebym bronił megany...tylko po prostu kolego nie jesteś obiektywny.

Jestem bardzo obiektywny i mam prawo do wyrażenia swojego zdania, szkoda że nie czytasz dokładnie postów, bo jest napisane że chodzi o auta klasy kompakt gdzie naprawde szału nie ma i naprawde nie trzeba robić miliona kilometrów żeby dojść do pewnych wniosków. Nie skreślam megany bo przecież nią jeżdzę, jest to bardzo fajne autko wizualnie, ale naprawde już dołożyłem do niej trochę i nie sądziłem że tak szybko wychodzą różne kwiatki np: wspomniana w tytule wątku rdza. Wiem że w fordach wychodzi i takie tam, ale znowu brat moj ma focusa z 2003 roku i jest w idealnym stanie, więc właśnie tu tzreba wykazać sie obiektywna opinią, jeden bedzie zadowolony, drugi nie. DLatego próbuje Wam uświadomić że mimo tego że jeżdżę megana II i nie mam zamiaru jej narazie zmieniać potrafie spojrzeć na nia obiektywnie i wykazac jej niedoskonałości których się nie spodziewałem, a że wychodzą ciągle jakieś nowe kwiatki no to trudno, mogłem zostać prz golfie:P

Więcej się nie dam sprowokować:-) i nie będę sie już wypowiadał w tym wątku.

Pozdrawiam Wszytkich Użytkowników zadowolnonych lub mniej:)

Jestem bardzo obiektywny i mam prawo do wyrażenia swojego zdania, szkoda że nie czytasz dokładnie postów, bo jest napisane że chodzi o auta klasy kompakt gdzie naprawde szału nie ma
właśnie dokładnie mi o to chodziło :-)

nie będę sie już wypowiadał w tym wątku.

o nie, nie koleżko.

wpadasz tu jak bomba, rzucasz się na prawo i lewo ze swoim doświadczeniem, którego nie chcesz/umiesz/potrafisz potwierdzić.

Potem rzucasz coś o wyższej jakości innych kompaktów klasy megane i jako przykłady podajesz starego golfa i antyczną octavię.

I zamierzasz zniknąć, niedoceniony, urażony, ale przecież mądrzejszy, niezdolny do zniżenia się do naszego, półgłówków jeżdżących megankami, poziomu.

Nawrzucać gówna w wiatrak i zwiać zanim za jajca chwycą - super strategia, jakże charakterystyczna! :evil:

Dlatego domagam się:

Podaj - na bazie swego przeogromnego doświadczenia, na którego domniemane istnienie się powołujesz: od których aut klasy kompakt z roczników nie starszych niż 7 lat Megane tak odstaje jakością.

Przypominam, że mówimy o klasie C, rocznik 2003 lub nowszy, gdybyś znów miał plan wyrwać się z typowymi dla miłośnika aut niemieckich porównaniami.

I nie mów mi, że za środki ze sprzedaży 7letniej megane nie będzie Cię stać na 12 letniego (najlepszego przecież) Golfa.

P.S.

Tak, masz prawo do swojego zdania i nikt Ci tego nigdy nie zabroni. Miej je ku samozadowoleniu.

Jeśli jednak nie zgadzamy się z Twoim zdaniem, albo uważamy, że jego treść to bzdury lub co najmniej naciąganie faktów to mamy prawo do polemiki, podważania go, a w skrajnym przypadku przeciągnięcia po ziemi w tą i z powrotem. I Ty z kolei nie możesz tego zabraniać nam.

P.P.S.

Przypomnę, że w erystyce domniemanie niewinności nie obowiązuje - jeśli nie bronisz swojego zdania i uciekasz przed argumentacją - Twoje tezy przegrywają.

P.P.P.S.

Jeśli nie masz ochoty na dyskusję, nie masz argumentów umocowanych w faktach, nie umiesz dyskutować to obawiam się, że najlepszym sposobem jest... nie rozpoczynanie dyskusji. Lub krytykowanie aut nie-niemieckich na forach VW. Tam szybciej znajdziesz proponentów :-)