bartoma1 Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Witam, Ogromna prośba o pomoc nie mogę nic znaleźć na forum, a jutro muszę jechać w trasę. W moim scenicu 2L benzyna nie mam świateł mijania kontrolka świateł na desce też nie świeci, pozycyjne i drogowe ok, kontrolka drogowych także ok?! Bezpieczniki sprawdziłem ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Sprawdź żarówki oraz kostki połączeniowe przy żarówkach.Zdarza się że padają obie ,ja miałem taki przypadek w poprzednim samochodzie długie były a w mijania padły żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Dziwna sprawa z tymi żarówkami. Jak miałem starego Fiata to przepalała się jedna. W kaszlaku też. Ale już w Poldolocie jak padały to obie (2x), w Scenicu też obie (2x, do tej pory) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartoma1 Opublikowano 10 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Dzieki za pomoc, żarówki były ok, nie stykała kostka pod deską. Układ prosty żadnych przekaźników, tak więc na przyszłość albo przełącznik zespolony, lub styki Pozdr. MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Witam, niedawno kupiłem Scenic'a 1.6 16V 1997 rok. Wszystko chodzi dobrze ale od wczoraj mam problem ze światłami drogowymi - ten sam co u kolegi powyżej. Długie świecą, postojowe też a drogowe nie. Na desce nie pali się kontrolka. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki - ok, żarówki też ok. Zdarzyło się dzisiaj, że w trakcie jazdy się włączały i wyłączały - jakby jakiś delikatny problem z kablami (?) . Gdzie znajduje się ten przełącznik zespolony? to te dwie puszki małe kwadratowe pod maską po prawej stronie pod zabudową? tam gdzie są te duże bezpieczniki? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Gdzie znajduje się ten przełącznik zespolony? To jest ta wajcha co zmieniasz światła ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Długie świecą, postojowe też a drogowe nie. To się w końcu zdecyduj jakich nie masz świateł bo długie i drogowe to te same światła. Sprawdź i wymień na nowe żarówki od świateł mijania czyli krótkich. Bo wbrew pozorom mogą być uszkodzone i raz świecą a raz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 wajcha wyczyszczona, żarówki sprawdzone - nadal nic :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi