Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

jakie studia??

maciek127

Rekomendowane odpowiedzi

myślałem o mechatronice ale chce się wysypiać w nocy

Jak chcesz jakieś informacje nt mechatroniki w Warszawie to pisz na pw, mogę Ci trochę opowiedzieć bo sam w to wdepnąłem :)

powiedz coś tutaj, ciekawy kierunek, sam się na to wybieram.

Wkleję to co wysłałem Maćkowi w pw.

nie wiem jak było na polibudzie, bo jestem na WAcie (WAT).

Jak zaczynałem to próg punktowy na mechatronike wynosił 64 punkty, tyle samo na mechanikę.

Na mechatronice nie jest źle, chociaż niektórzy wykładowcy są upierdliwi (ale to wszedzie).

Ogólnie jak szedłem na WAT to podobała mi się organizacja, wszystko jak w wojsku itp (jestem na studiach cywilnych), jak się dostałem to się okazało że tu panuje większy burdel niż w Pip-show ;/ Można jakoś przetrwać, studia nie sa trudne. Dostępne jest kilka specjalizacji: między innymi broń itp, komputerowe wspomaganie w mechatronice (ja), Inzynieria systemów mechatronicznych, automatyka i robotyka.

Ogólnie rzecz biorąc to broni nie otwierają od kilku lat i robia tylko ludziom nadzieję, a później wypinają sie tyłem. Dobrze to wygląda w prospektach: "Broń i uzbrojenie" - chętni wybierają się specjalnie na nią, żeby po 1,5 roku się dowiedzieć że nie będą studiować tego o czym marzyli. Efekt? Idą na inną specjalizację bo szkoda marnować 1,5 roku studiów.

Ja jestem na komputerowym wspomaganiu i ucze się o eksploatacji urzadzeń mechatronicznych, ich projektowaniu od A-Z, trochę programów CAMowskich (masterCam, Edge Cam, NX Nastran, Solid Edge, Solid Works, GRIP i inne głupoty). Specjalizacja jest spoko, dużo przydatnych wiadomości, ale są też przedmioty, które mozna określić jako nieporozumienie, tak jak już wyżej pisano.

• 4 miesiące temu...

Witam, mam pytanie które studia wybrać Mechanikę czy Transport ??

Po których studiach będę miał większe szanse na zatrudnienie i które jest bardziej perspektywiczne w przyszłości ??

są to kierunki które mi raczej pasują - są związane z motoryzacją- moim hobby ;-)

Jestem ciekaw waszych opinii. Nawet dużo znalazłem informacji o Mechanice ale o Transporcie nie wiele jest to nowy kierunek na polibudzie.

Ja studiuje Transport na PK. Jestem na 1 roku. Ogólnie wszyscy mi mówią, że to przyszłościowy kierunek.

Taka jest prawda, że możesz się specjalizować w czym chcesz. Samochody, pociągi, windy, żurawie, logistyka.

Aha jestem na wydziale Mechanicznym, bo na inżynierii lądowej też jest Transport ale z tego co słyszałem to tam gł. logistyka.

idź na co lubisz i sprawi Ci satysfakcję.

lubisz rolnictwo biodynamiczne? a że mało przyszłościowe?

to idź na planowanie sieci globalnej, z perspektywami ale do końca świata będziesz budził się z pierwsza myślą:

kiedy ten dzień się skończy bo nie cierpię tego co robię, nawet nie pojmuję :shock:

Jakoś to przeżyję, mam do kogo zwrócić się o pomoc :-).

Jedyna sprawa co mnie naprawdę nurtuje to badania lekarskie, czy astma któreś ze studiów wyklucza czyli: budownictwo, mechanikę, transport :-)