jack73 Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 witam Naczytałem się na forum o wymianie filtra pyłkowego ,ale nigdzie nie trafiłem na anomalie jakie mnie spotkały. Mianowicie przy przełączeniu na gorący nawiew we wszystkich kierunkach prawidłowo wieje ciepło. Przy przełączeniu jednak tylko na nogi niestety u pasażera od strony filtra pyłkowego wieje zimno.Mało tego ,powietrze wysuwa sam filtr jak szufladę.Przy trzymaniu filtra też gdzieś wieje zimno. Pomocy.Czy to nagrzewnica,czy system zapadek otwierających ciepło ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Filtr nie powinien się wysuwać gdyż jest zatrzaskiwany w gnieździe, słaby ale zawsze zatrzask. Co do zimnego powietrza to nie wiem co mogło się stać. Może wymień filtr pp. i sprawdź co się będzie działo, Albo przynajmniej sprawdź czy filtr jest ok, nie zniszczony (czyt. potargany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack73 Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Sęk w tym,że filtr pyłkowy wymieniłem w salonie ,bo się przeraziłem zdejmowaniem całej tej "armatury"i od tego momentu zadziało się dziwnie. Filtr jest ok ,ale nie zatrzaskuje się ,no i wieje okrutnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Nie wiem jak to u Ciebie wygląda ale jak ja mam wciśnięty dobrze filtr to z tego miejsca gdzie on jest nie czuje żadnego powiewu. Nawiew na nogi mam tylko z rury spod schowka i stamtąd leci mi ciepłe powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nft Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Niestety muszę odświeżyć temat bo i mnie to spotkało :lol: Ja zauważyłem że pod nogami pasażera czuć również trochę ciepłego powietrza ale to jakby stanowiło może 1/4 całego strumienia więc jest brrr. Może ktoś już znalazł rozwiązanie tego problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi