patrulo Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 a mianowicie gdy toczy sie auto z małej górki i nacisne raptownie hamulec to coś stuka po lewej stronie ten głos dochodzi tak jakby od strony skrzyni,pod nogami. moze poduszka pod skrzynią do wymiany?? jakie sa wasze sugestie :) i to nie jest dziwiek metaliczny i napewno wystepuje to po lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lpshinoda Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 gdyby to była poducha to byłby hałas przy przyśpieszaniu, chociaż nie można wykluczyć jej zużycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syndrom Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 kolego, jeżeli autko się "toczy" tzn. na luzia/na sprzęgle to gwałtowne zahamowanie nie będzie oddziaływało na silnik (bo niby w jaki sposó:) to wyklucza poduszki. Napisz coś więcej o tym stukaniu (kiedy występuje, czy pojedyncze, czy po zablokowaniu kół - załączeniu ABSa itp.). Przetestuj to stukanie i poczytaj na forum o różnych stukach i pukach - jest tego trochę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 patrulo, Poczytaj o zawieszeniu tłumika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 tzn jak sie toczy na luzie lub na sprzegle raz te stuki sa raz nie to wystepuje tylko po nacisnieciu hamulca w trakcie toczenia sie auta ABS-u nie posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Te stuki mogą dochodzić z przegubu lewego koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Cięcie czyli co by było do wymiany?? W regulaminie forum jasno określono zasady cytowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Przegub i być może półoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hover Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 u mnie coś stukało, przy przyśpieszaniu, hamowaniu itd.. jak sie okazało był to wydech, z tamtych mocowań już nic nie zostało i z wydechu też, kupiłem Ultera wydech pojechałem na warsztat to gościu sie za głowe złapał, montował z 3 godziny skasował 100zł ale już nic nie stuka :) a byłem przekonany że to zawieszenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi