YoyoS Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Witam. Mam problem z fotelem kierowcy w mojej Megane kombi Kiedy jadę, oparcie fotela buja się o jakieś dwa centymetry do przodu i do tyłu i do tego trzeszczy. Byłem w serwisie, moje auto nie jest objęte akcją serwisową dotyczącą stelaża fotela. Miał ktoś już kiedyś taki problem? Nie wiem, czy jechać z tym do ASO, czy to jest jakaś pierdółka typu źle dokręcona śrubka. Wolę sam nie rozbierać fotela, ponieważ nie znam się na tym i jest w nim poduszka powietrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Ja ma 3 D i umie tez oparcia pracują --> kewstia przezwyczajenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
csh Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Miałem ten sam, irytujący problem w mojej 3d. Podczas ruszania, hamowania i w zakrętach wyraźnie bujało się, jak mi się wydawało, oparcie fotela. Przy dokładniejszych oględzinach fotela odkryłem jednak, że poluzowane są wszystkie 4 śruby torx mocujące prowadnice fotela do karoserii samochodu! Wystarczyło dokręcić i po problemie. Być może mój przypadek jest wyjątkowy, ale myślę, że warto to sprawdzić przed ewentualną wizytą w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 U mnie to samo 3D fotel kierowcy przy hamowaniu albo zakrętach lekko się rusza. Jak się siedzi czuć oparcie ale wydaje mi się że może to wina jakichś plastikowych rolek w prowadnicy ? w VW tak było że rolki się wyrabiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortek Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Witam Odgrzewam temat ponieważ u siebie mam ten sam problem i chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś wie w czym rzecz? Pomijam temat jakiejś akcji serwisowej, chodzi mi raczej o to czym jest to spowodowane. Patrzyłem pod fotel i wydaje mi się że jest chyba coś pęknięte w przodu fotela, jakby jakaś tulejka, ale nie mam pewności, dlatego chcialbym sie dowiedzieć od Was co możeby być czy nie czeka mnie jakieś spawanie zanim ściągne fotel. Bardzo proszę o pomoc bo to troche irytujace i z gory dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Ja zauważyłem że czasami oparcie w nie których pozycjach się buja, a fotel kierowcy czasami potrafi wskoczyć nie równolegle na zatrzaski przy regulacji przód - tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st220 Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 ja miałem identycznie w peugeocie 306 i niestety trzeba było spawać stelaż fotela od spodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi