Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Krokowiec,przeplywomierz,przewody WN

madej71

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,Dziwne zachowanie Auta sklonilo mnie do zagladniecia pod maske.Niskie obroty(ponizej 500)i falujace obroty(miedzy 500-750) i dziwny brak mocy na 1 biegu.Na wlaczonym silniku odlaczylem wtyczke od krokowca i co?Nic zadnej reakcji.To samo zrobilem z wtyczka od przeplywomierza i tez zadnej reakcji.Czy tak powinno byc czy mam obie te rzeczy uwalone?Druga sprawa to przewody wysokiego napieca,jak zdjelem plastikowa pokrywe silnika to nie uwiezylem wlasnym oczom,zwykle przewody elektryczne w plastikowej rurce!!!Ktos sobie zrobil zartuy czy tak jest faktycznie?Czy je sie wymienia?

lapka2.gif

na forum można, a nawet jest wymagane, pisać z polską czcionką. :) - gojgien

To samo zrobilem z wtyczka od przeplywomierza

A gdzie znalazłeś przepływomierz?

Druga sprawa to przewody wysokiego napieca

Są w czarnych, plastikowych żebrowanych rurkach. Poza tym nie ma ich w 16V bo cewki są na świecach, zatem nie musisz ich sprawdzać. Nie wymieniasz ich.

No i klapa Panowie!!Nowe świece,elektryk sprawdził cewki,krokowiec wyczyszczony świeci się jak złoto.No i?No i nic.Dalej są za niskie obroty i w dodatu falują nawet po odpięciu krokowca.Podciągneliśmy linke gazu do tego stopnia że obroty podniosły się do prawie 1000 na min a po ponownym uruchomieniu silnika coś powoduje że znowu są max 500 na min mimo że linka jest naciągnięta.I co?Jakieś pomysły Koledzy?

Podciągneliśmy linke gazu do tego stopnia że obroty podniosły się do prawie 1000

Tego się nie robi. Można podnieść obroty biegu jałowego podpinając auto pod komputer w serwisie, ale uważam że przyczyna jest gdzieś indziej i takie "maskowanie" usterki nie jest zdrowe. Ja na Twoim miejscu bym podjechał do serwisu, podpiął pod komputer, zapłacisz raz i na 95% będziesz wiedział gdzie jest problem (może sonda lambda, może rozrząd przeskoczył). Takie gdybanie i wymienianie części w ciemno nie wróży nic dobrego dla Twojego portfela.