tico0 Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 jak sie zmienia cały rozrząd to rolki tez bo sa na łożysku tak samo jest z pompa wodna chodzi ona na pasku rozrządu Jak wymieniam rozrząd to rolki też wymieniam (wiem że są na łożysku). Niech każdy robi jak uważa przy wymianie rozrządu z pompą lub bez, ja robię tak jak już wcześniej napisałem. Po za tym rolka jest inaczej zbudowana niż pompa i przy uszkodzeniu rozsypie się szybciej niż pompa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Wymień rozrząd i będziesz miał spokuj... Wymieniając pamiętaj że rozrząd kompletny z pompą wody i napinaczem, przy okazji kup pasek od alternatora i wymień odrazu, do tego zrób wymianę oleju i filterka oleju no i filterki od powietrza i kabinowy (jeśli masz klimę)... Wyjdzie cię max 200-300 zł robocizna i z 600 zł części. Można zrobić to taniej u mnie gościu za 150zł wymienia i robi to też OK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1000000 Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 może i taniej ale ja rozrząd wole w serwisie zmienić trochę drożej i nie powiem żeby było lepiej zrobione ale dają gwarancje :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldii77 Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Tez mam ten sam dylemat ale chyba wymienię w ASO bo teraz dają 30% rabatu. Co ciekawe to chciałem się dowiedziec czy wymieniac KZFR-choć nic się nie dzieje ale przy tej robocie pasowałoby za ciosem iść i wymienić dla spokoju. Tylko dlaczego ja mam za to płacić, nigdzie nie jest napisane ze to koło trzeba wymieniać w ogóle; ale serwis ani tym bardziej RP nie daje jednoznacznej odpowiedzi. Mówią: moze bedzie chodzić, nie jest powiedziane ze go szlak trafi...ech szkoda gadać.Takze chyba wymienię, w moim przypadku gość wyliczył 1560 bez pompy, czyli rozrząd+KZFR.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 ale dają gwarancjea warsztaty w Twojej okolicy,które zrobia to za połowę tego co ASO nie dają gwarancji?Dziwne :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tico0 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 ale dają gwarancje To co to za mechanik który ma zarejestrowaną działalność i nie daje gwarancji na wykonaną usługę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1000000 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 no tak daja gwarancje ale na 3 miesiace a tu masz rok :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 damian1000000, juz to widzę jak w ASO przy Twoim stanie kilometrów przyjmują reklamację załóżmy za 10miesięcy, jak by(odpukać3x) cos się stało z silnikiem z winy rozrządu :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1000000 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 waldek708, a i tu sie kolego mylisz daja w renault 12miesiecy gwarancji a to czy masz 10000km czy 200000km to niema różnicy :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasan84 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) Witajcie, Orentujecie się ile może kosztować wymiana kompletnego rozrządu w scenicu 1.9 DCI, 2003 rok, 102 km?? Edytowane 28 Lipca 2014 przez hasan84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Części jakieś 650zł plus robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasan84 Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Już po wymianie, za wymianę kompletnego rozrządu i do tego wymiana oleju, filtra oleju, powietrza i pyłkowego skasowali mnie 800 zł, także chyba całkiem przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi