Nielot2 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Przymierzam się do zakupi Meganki z roczników 2003-2004. Próbowałem znaleźć info na forum ale a) słabo mi idzie szukanie nie ma takiej informacji Czy może powiedzieć gdzie znajdę dokładne informacje dotyczące wersji wyposażenia i co ważniejsze wersje silników. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1000000 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 to ja ci powiem tak jak chcesz pojeździć dynamicznie to kupuj 1.9dci co sam ci naprawdę mogę polecić w niczym nie ustępuje takim markom jak volkswagen czy audi z silnikiem 1.9tdi a jak ekonomicznie to 1.5dci a i jeszcze jedno jak chcesz z klima to lepiej poszukać żeby miała już klimatronik :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot2 Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Dzięki za opinię. Takowe również są mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Ku potomności - w załączniku masz informacje z 2003 roku ze strony ASO (nie ma już w sieci). Powinny być mniej więcej OK, ale np. brakuje opisu wersji 1.5 85KM wprowadzonego trochę później. Najlepszy byby oficjalny katalog ph1, ale do tej pory nie znalazłem w sieci. megane2ph1.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot2 Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Dziekuje ze zestawinie. Czy moglby mnie ktos oswiecic jakie sa roznice pomiedzy wersjami AUTHENTIQUE, EXPRESSION, DYNAMIQUE i PRIVILEGE. Wersje wyposazenia sa w zasadzie jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 z tego co pamiętam to kolorem wyposażenia wnętrza, obecnością przycisków na kierownicy lub pod nią, podłokietnikiem itp. Autentique jest w środku czarna i ma przyciski sterowania radia na pilocie pod kierownicą, expression ma jasne wnętrze (beżowe) i przyciski na kole kierownicy, dalej szczerze mówiąc nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bblack Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Dziekuje ze zestawinie. Czy moglby mnie ktos oswiecic jakie sa roznice pomiedzy wersjami AUTHENTIQUE, EXPRESSION, DYNAMIQUE i PRIVILEGE. Wersje wyposazenia sa w zasadzie jasne. Jest jeszcze EXCEPTION - wyposażenie jak PRIVILEGE tylko czarny środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Z wersji limitowanych była również wersja Biznes Line - czarny środek, wyposażenie chyba expression Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 oraz SPORTWAY (ale to 2005) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot2 Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Jest jeszcze EXCEPTION - wyposażenie jak PRIVILEGE tylko czarny środek. wersja Biznes Line - czarny środek, wyposażenie chyba expression Doceniam Wasze uwagi ale cos mi sie zdaje ze ktos tu myli pojecia. Zarowno Privilege jak i Expression a co za tym idzie rowniez Autentique i Dynamique moga miec rozne wyposazenia. Nazwy wyposazenia to PACK, COMFORT, LUX. Dlatego napisalem wczesniej ze kwestia wyposazenie jest dla mnie jasna bo zostalo ono ladnie opisane w plikach podrzuconych przez kataryniarza. Nie sa dla mnie jasne wymienione oznaczenia AUTHENTIQUE, EXPRESSION, DYNAMIQUE i PRIVILEGE. No chyba ze ja czytac nie umiem albo po prostu jakiejs informacji zqabraklo w moim toku rozumowania.... Tak wiec pozowle sobie ponowic pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 moim zdaniem ta odpowiedź jest prawidłowa: z tego co pamiętam to kolorem wyposażenia wnętrza, obecnością przycisków na kierownicy lub pod nią, podłokietnikiem itp. Autentique jest w środku czarna i ma przyciski sterowania radia na pilocie pod kierownicą, expression ma jasne wnętrze (beżowe) i przyciski na kole kierownicy, dalej szczerze mówiąc nie pamiętam miałem kiedyś w rękach katalog który to ładnie pokazywał, niestety było to dawno i juz go nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot2 Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Na pewno jest najbardziej zblizona do tego czego szukam. A szukam bo wiadomo jakie cuda na kolkach mozna teraz kupic z braku wiedzy. Wole wiedziec co sie z czy je niz potem sie zdziwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1000000 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Nielot2, wiesz ja mam wersie Privilege lux i z tego co wiem to jest najbogatsza wersja .niewiem jak w megane 2 ale w 3 jest tak http://www.renault.pl/samochody-nowe/samoc...my-wyposazenia/ :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot2 Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Zgadza sie ze LUX to najbogatsza wersja wyposazenia. oznaczenia Privilege itd chyba faktycznie maja zastosowanie do wnetrza i np kolorow tapicerki. Choc nie do konca... Przynajmniej nie w najnowszej wersji (gdzies wspomina sie o felgach innych niz w pozostalych wersjach) Co nadal nie zmienia faktu ze nie wiadomo (przynajmniej ja nie wiem) jak dokladnie powinny wygladac te wersje w Megane II phI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1000000 Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 według mnie to jest tak jak w tym linku co ci podalem WERSJA AUTHENTIQUE to taka jakby podstawa a WERSJA EXPRESSION ma w sobie to co WERSJA AUTHENTIQUE plus te opcje co ma w standardzie i tak dalej przez WERSJE DYNAMIQUE az po WERSJAE PRIVILEGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi