markar74 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Witam. Dzięki dobrym radom z forum i instrukcji w książce własnymi rękami: - wyregulowałem zawory - wyczyściłem silniczek krokowy i przepustnicę oraz czujnik położenia wału korbowego - wymieniłem uszczelkę pod przepustnicą - wymieniłem wężyk do czujnika ciśnienia atm. (zwykły paliwowy ø5mm - 7zł, a ASO - 60zł) - wymieniłem przewód elastyczny pomiędzy pokrywą filtra powietrza a przepustnicą (była okropnie popękana i klejona wielokrotnie taśmą); koszt - 40zł z Allegro, w ASO - 220zł ...i generalnie jest lepiej. Pracuje równiej, trochę mniej klepie, jest bardziej dynamiczny,, obroty na jałowym 750, jednak jest jedno ale: na biegu jałowym jak pisałem obroty 750 i co jakiś czas nieregularnie obroty na ułamek sekundy spadają a z rury wydechowej "pyrka". Czy Ktoś z kolegów forumowiczów może mi podpowiedzieć co jeszcze zrobić by te spadki obrotów zlikwidować? Za rady z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Świece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Zupełnie zapomniałem. Świece wymieniłem na samym początku na RFC 52 LS. Przewody zamówione Bougicord 2457. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho103 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 ja wymieniłem świece,cewki,przewody,silniczek krokowy,filtry,olej,wężyk podciśnienia, wyczyściłem czujnik wału korbowego i przepustnice... i ...i NIC cały czas tak jak u ciebie...juz kasy mi szkoda... chociaż jak wyczyściłem ten czujnik wału korbowego-to auto przez 3następne dni zachowywało się dużo lepiej...ale potem znowu to samo...więc nie wiem czy to dzięki niemu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Czyli jeszcze muszę wymienić cewki :-( ? Chociaż jak pisałeś to jednak też nie pomogło. Mam cały czas te same Sagem. Wiele złego o nich czytałem, ale moje zdaje się są sprawne. Robiłem pomiary rezystancji: pierwotna 0,8Ω, wtórna 9,5kΩ. Czy te wartości świadczą o 100% sprawności? [ Dodano: 2010-03-28, 21:48 ] Witam ponownie. Nie długo cieszyłem się poprawą. Od niedawna po uruchomieniu silnika obroty potrafią (nie zawsze) podskoczyć nawet do 2000 (i w tym momencie przełącza się na gaz, a że silnik nie rozgrzany to potrafi zgasnąć) oraz podczas dodawania gazu coś świszcze. Czy Ktoś spotkał się z czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi