Smookie Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Zbliżają się wakacje, zbliżają się wyjazdy poza Polskę. Wbudowana nawigacja ma mapy Europy Wschodniej, ja niestety potrzebuję zachodnią. Mapa to nie problem [140-180zł], ale nie wiem jaki model nawigacji jest w owym Reanult zamontowany. chodzi tylko i wyłącznie o dopasowanie mapy. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artsie Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Chcesz próbować z innym programem niż firmowy TomTom CARMINAT, np AutoMapa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 głowy sobie uciąć nie dam.. ale jak sądzę może Ci się to nie udać... lepiej było od razu kupić sobie jakąś porządną nawigacje nie fabryczną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smookie Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Doszedłem do tego że to Carminat...tylko co z tego jak map nawet na tomtom.com nie ma... Jak kupię jakąś inną, chociażby automapa, to będzie działać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artsie Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 W ciągu 6 miesięcy od rejestracji masz prawo do aktualizacji. Program TomTom Hom nie informuje o aktualizacji bo jest dla tej wersji jakiś błąd, po zgłoszeniu problemu na pomoc techniczną i podanie numeru produktu, załączyli mi aktualizację. Nowsza wersja jest dokładniejsza. Co prawda jeżeli chcemy jechać do Niemiec i dalej należy dokupić Europe zachodnią za 476 zł, (AutoMapa od 345zł na Allegro tylko czy zadziała). Zamierzam włożyć oryginalną kartę z zainstalowaną AutoMapą do nawigacji w samochodzie, zobaczymy co z tego wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moby Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Jeżeli ta nawigacja jest oparta o windows mobile (pod to jest AutoMapa) to masz jakieś (minimalne) szanse. Jeżeli jest to urządzenie bazujące na produkcie TomTom (bardziej prawdopodobne) to ma to ich system operacyjny i wtedy AutoMapa nie wystartuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artsie Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Dzisiaj zamieniłem kartę na AutoMapę, system uruchomił logo TomTom Renault, ekran powitalny i zgłosił błąd karty SD. Sprawdzając aktualizacje programem TomTom Hom znalazłem odpłatną mapę Europy Zachodniej za 79 Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Witam, Mam Megane Grandtour III 2009 Dynamique z Carmiant TomTom. Mam pytanie, jak wyłączyć nawigację zostawiając ekran tylko dla radia? Znam przycisk na zaciemnianie ekranu, ale wtedy nie widzę co jest grane w radiu czy CD. [ Dodano: 2010-05-16, 12:56 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feliks Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Tez mam ten problem. spróbuj wyjąć kartę SD. Ja z kolei nie wiem jak zmienić adres domowy. Ustawił mi się przypadkowy i dom zapisałem w ulubionych. Jak to skorygować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Możesz kasowac Dom i ustalic od nowa. Instrukcja pokazuje jak to zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 A ja mam pytanie kupilem M III wersja tom tom sprowadzilem ja z Belgii i niec nie rozumiem nie wiecie moze gdzie móglbym zmienic jezyk albo wgrac softa nowego???? np Po polsku moze byc ten Eng Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuzet Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Witam, Mam Megane Grandtour III 2009 Dynamique z Carmiant TomTom. Mam pytanie, jak wyłączyć nawigację zostawiając ekran tylko dla radia? Znam przycisk na zaciemnianie ekranu, ale wtedy nie widzę co jest grane w radiu czy CD. [ Dodano: 2010-05-16, 12:56 ] Można wyłączyć mapę zostawiając granatowy ekran z zegarem, temperaturą, danymi radia i telefonu, wchodząc w menu - zabezpieczenia i po 3 lub 4 krokach dojść do ekranu z zapytaniem o wyłączenie mapy - ustawić "zawsze". Nawigacja dalej działa - wyświetla nazwy dróg po których się jedzie, przy braku ustawionej trasy. Można ustawić normalnie trasę (bez mapy), będą wyświetlane wówczas dane trasy i duże znaki kierunkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Dziękuję Wuzet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi