kepa416 Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Witam znalazłem dwa produkty ze średniej półki i chciałbym się spytać was który wosk jest lepszy a który nie za i przeciw. Turtle Wax Sonax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baciuś Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 ja osobiście kupił bym Trule Wax używam go osobiście i efekt jest zaskakujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Masz fotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel RMC Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Ale chodzi Ci tylko o wosk? Czy o środek polerujący z woskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Chodzi mi o zabezpieczenie lakieru aby umyć uzyć glinkę do wyczyszczenia pojazdu i potem nałożyć coś aby brud i inne czynniki zewnętrzne miały zmniejszony wpływ na lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubal Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 kepa416, osobiście polecam wosk COLLINITE #476. Jest to tradycyjny wosk, paskudnie się go nakłada (koniecznie na wyczyszczony i odtłuszczony lakier), ciężko się go poleruje ale efekt jest powalający. Nakładałem go w listopadzie i mimo wielokrotnego mycia auta na myjkach (ręcznych) wosk do tej pory trzyma się lakieru - po umyciu wystarczy wytrzeć auto do sucha i świeci się jak psu wiadomo co Na moje auto zeszło mi ok. pół puszeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel RMC Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Hmm ja bym wybrał Turtle Wax. Sam tej firmy używam bo kilka osób poleciło. Ale ja mam Turtle Wax Protective Extra Gloss, tylko że nie ma właściwości polerujących... Fakt faktem jak nałożyłem to przez minimum 4 miesiące błysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav85 Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 kubal, dokładnie o tym wosku dzisiaj z kepa416 rozmawiałem bo zona dostała go w pracy jako gratis i nawet nieświadomy byłem że to wosk z tak wysokiej półki. kepa416, jak chcesz to co zostanie po moim autku mogę ci oddać tak jak pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Spoko dogadamy się albo i nawet może na wspólne mycie i woskowanie ustawimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubal Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Zarezerwujcie sobie przynajmniej 2 godzinki na samo woskowanie. Kupcie gąbkę do nakładania wosku (np taką: http://allegro.pl/item951166882_meguiars_s...ator_2szt.html) i ściereczki z mikrofibry do polerowania. Jak chcecie glinkować auto to myślę że dodatkowa godzinka, dwie na to zejdzie. No i najważniejsze - powinno być przynajmniej z 10 stopni albo i więcej jak będziecie go nakładać (do glinkowania powinno być chyba nawet cieplej) i nie nakładajcie go na rozgrzany lakier (albo w pełnym słońcu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav85 Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 kepa416, ja od razu będę polerkę leciał - jak chcesz się podszkolić na moim auce to zapraszam ;-) [ Dodano: 2010-03-30, 18:40 ] kubal, ponoć ten wosk nakłada się goła dłonią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy1 Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Ja z własnego doświadczenia polecam Ci Sonax.Nie ten który wymieniasz tylko "Wosk twardy w płynie". Przerabiałem różne preparaty,ale ten daje rewelacyjne wyniki przy minimum wysiłku. Tu możesz poczytać: http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=14319 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubal Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Gołą dłonią nie próbowałem - ale może być ciężko. On ma konsystencję pasty do butów (takiej w puszeczce) i gąbęczką z linka nakładało się go bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Jak się go rozgrzeje w dłoniach to łatwiej się rozprowadza : lektura : http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php...anie+d%B3o%F1mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubal Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Hehe, faktycznie...to już pod lekkie zboczenie podpada ale chłopakom z tamtego forum można to chyba wybaczyć - ja tam aż takim fetyszystą nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts