klajn Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 witam mój problem to nie włączająca się klimatyzacja (manual) dioda po naciśnięciu AC się świeci a klima nie działa,nadmienie że w zimie padł mi bezpiecznik w UPC i nieszło odpalić auta czy ma to jakichś związek? czy do klimy też jest bezpiecznik? proszę o pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Działa Ci nawiew? jesli tak to innego od klimy raczej nie ma. klima sie nie załacza z dwoch powodów: - czesc elektryczna-nie sprawne sprzegło, czujnik klimy - czesc mechanicza- za mało czynnika chłodzacego, gdzies masz dziure i gazu ubywa. trzeba to sprawdzic. pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klajn Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 witam nawiewy działają tylko leci ciepłe powietrze [ Dodano: 2010-04-01, 21:55 ] witam ponownie zna ktoś może solidny serwis od klimy w Katowicach oprócz ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 http://megane.com.pl/kilimatyzacja-okolice...owca-vt7268.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klajn Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 witam dzięki za ten link,wczoraj kolega polecił mi dobry serwis od klimy w Katowicach byłem i fachowiec otworzył jakiś korek i stwierdził brak gazu,wstępna diagnoza brzmi że się gdzieś układ rozszczelnił,na naprawę umówiłem się dopiero za tydzień w środę,więc jak będzie po to napiszę co konkretnie się stało. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 polecił mi dobry serwis od klimy w Katowicach Podasz adres albo jakis namiar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klajn Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 witam oto namiary:Bolesław Noczyński ul. Agnieszki 11 40-110 Katowice tel./fax 32 250 26 42 tel.kom. 507 287 154 Godziny otwarcia: pn.-pt. 08:00 - 18:00 soboty 08:00 - 14:00 to jest na Dębie bardzo łatwo trafić,kolega już kilka lat u niego serwisuje klime w swoich autach i mówi że jest OK,jest zadowolony. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostman Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 napisz jeszcze ile taka przyjemność kosztuje włącznie z nabiciem klimy, bo mam ten sam problem w modusie i muszę się finansowo nastawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klajn Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 witam serdecznie! Klima naprawiona,powodem nie działającej klimatyzacji był przetarty przewód,klima napelniona gazem,wymieniony olej,sprawdzenie szczelności,ozonowanie,wymiana filtra i spawanie przewodu KOSZT 500 zł miła i fachowa obsługa naprawdę z czystym sumieniem mogę polecić ten warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostman Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 orientujesz się może, w którym miejscu ten przewód był przetarty oraz mógłbyś wyszczególnić ile kosztowało samo spawanie? skoro miałeś uszkodzony przewód to w jakim celu ponownie napełniałeś klimatyzacje? olej wymieniony w czym, w klimatyzacji? gdzie sie go wymienia i co to za olej? na przyszłość - ozonowanie to jest jak podcieranie sobie stówkami dupy. za 35zł kupisz crc airco cleaner na allegro i styka na 2 czyszczenia klimy. to był jedyny środek którym dałem rade odgrzybić moja klime (ozonowania tez próbowałem i nic, nawet w aso se nie poradzili). filtr powietrza też kupisz w necie i sam se go wymienisz. na forum nawet widziałem instrukcje gdzieś jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 "Przewód" czyli rurkę klimy miał przetartą dlatego musiał spawać - a jeżeli przetarła się rurka to uciekł czynnik dlatego musiał od nowa napełnić olej jest dodawany do czynnika przy napełnianiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klajn Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Witam A więc tak: -demontaż i montaż,spawanie przewodu,gaz R134,barwnik,olej,sprawdzenie szczelności 320zł netto -filtr przeciwpyłkowy 30zł -ozonowanie 62 zł - razem 412zł netto/502,64 brutto (zapłaciłem 500zł) dodam tylko jeszcze że właściciel tego serwisu odradził mi dezynfekcję argumentując to że jest w tym modelu i roczniku auta sporo elektroniki i dezynfekcję robią tylko w starszych modelach.Nie wiem ile w tym prawdy ale lepiej nie ryzykować. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabru Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 na przyszłość - ozonowanie to jest jak podcieranie sobie stówkami dupy. Kolego, napisz lepiej że u ciebie to nie przyniosło rezultatu - będzie uczciwiej. Przyczyną mógł być błąd w sztuce. Jest masa użytkowników zadowolonych z ozonowania. Kiedyś płaciłem za czyszczenie klimy, a od dwóch lat z powodzeniem użytkuję takie urządzenie które kupiłem na swój użytek (i przy okazji znajomych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostman Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 to nie zmienia faktu, że jest drogie. pochwal się ile zapłaciłeś za to urządzenie i ile kosztuje ten ozon, który musisz zużyć na jedno czyszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 spawanie przewodu Nie polecam spawać.Niezdziw się gdy niedługo w okolicy spawu będziesz miał znowy drobny wyciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi