kozbi77 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Witam! Mam MEGANE II CC 2007rok Wymieniłem radio z fabrycznego na ALPINE ixa-w404r. i problem jest taki że radio działa tylko wtedy jak jest załączony silnik. Po wyłączeniu silnika działa dopóki zapłon jest włączony, jak otworzę drzwi to gaśnie, i nie da się go juz załączyć, dopiero jak znów zapalę auto to działa. Podpinałem sam , a nie znam się na tym :-? Pytałem w CAR-AUDIO to powiedzieli podłącz kostki i złącz dwa czerwone kabelki i będzie grało. Chciałbym żeby można było słuchać radia z wyłączonym zapłonem, tak jak było na fabrycznym I jeszcze jedno, nie działają w radiu funkcje, które wymagają zaciągniętego hamulca ręcznego. Chyba tez jeszcze to nie jest podłączone. dołączam zdjęcia jak to wygląda: 1. Połączyłem dwa czerwone kabelki 2. Te kabelki nie są podłączone (wychodzą z radia) 3. I te kostki spiąłem ze sobą. Dzięki wielkie za pomoc..... Zbyszek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcm00 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 musisz podłaczyć zasilanie tam gdzie po wyłączeniu stacyjki jest napięcie, ale wtedy zapominając wyłączyć radio moze grać cały czas aż do rozładowania aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozbi77 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Nie szkodzi , raczej nie zapominam wyłączać radia. W poprzednim samochodzie tak miałem i było OK. Ale jak to sprawdzić gdzie jest napięcie. Znalazłem coś takiego jeszcze (nie wiem czy moje radio to ma) : LOGIKA ZAPŁONU Proszę o pomoc znawców tematu. Czekam na odpowiedzi. Dzieki wielkie z góry.... [ Dodano: 2010-04-10, 13:23 ] Brak znawców???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi