Adam Marczak Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 tak jak już pisałem , niedawno stałem się posiadaczem Cliassica z 2000roku z oryginalnym przebiegiem niecałe 20000.autko cały czas garażowane(do stycznia 2010 roku)jego dzienne przebiegi to ok 6km.No i teraz PYTANIE : wymieniać cały rozrząd czy tylko pasek , a może na razie w ogóle go nie wymieniać - proszę PORADŹCIE !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 jeśli przebieg orginalny ,można darować sobie ten rozrząd ,tylko co się działo z tym autem przez 10 lat,że przebieg taki znikomy ? Warto by obejrzeć chociaż pasek w jakim jest stanie ,i dla własnego spokoju go wymienić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Marczak Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 sąsiad miał dwie renie , zostawił sobie małe clio a tego od niego wyżebrałem Renią jeździł w tygodniu karmić gołębie na działkę.No to mu powiedziałem że autko się marnuje i może warto by go bylo sprzedać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brejq Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Rozrząd wymienia sie co ~60-70kkm lub 5 lat. Dobra rada: rozrząd wymieniamy zawsze po kupnie używanego samochodu. No chyba że dajesz głowę sobie uciąć że sprzedawca był z Tobą szczery :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 kurczę dorwać dziś renię z takim przebiegiem,to żadkość ,prawdziwy rarytasik Jak pisałem wyżej ,sam pasek i rolkę warto by wymienić ,dla świętego spokoju,auto mało urzytkowane prędzej niszczeje ,a elementy gumowe,jak wiadomo lubią się starzeć ,paski parcieją ,wszystko zależy od tego jak on wizualnie wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Marczak Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 sąsiad pewny na 100% autko kupił w salonie u Kellera .pełny wypas .Jak tyko czas pozwoli to zamieszczę fotki.Posłucham więc kolegów i zaraz po świętach jedę do mechanika bo rzeczywiście guma to guma a lata lecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 dokładnie,wymień i bedzie spokój ,a o pewne autko trzeba dbać ,bo jak się przestanie,topotem są opinie,że awaryjne 8-) Chętnie zobaczę fotki tego autka .Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 o.O kolega z Knurowa. Skąd ty tego classica wyczaiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Marczak Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 wielkie dzięki za rady , a zdjęcia na pewno zamieszczę , również pozdrawiam !! [ Dodano: 2010-04-05, 11:43 ] Od sąsiada wydarłem , męczyłem go już od ponad 8 miesięcy żeby mi go sprzedał no i udało się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 rozrząd wymieniaj od razu, przy takim przekroczeniu terminu wymiany jazda jest ryzykowna poza tym, takie auto powinno już zawsze stać jako egzemplarz kolekcjonerski, kurcze za 20 lat mieć taką megankę z przebiegiem 20 tkm to byłby piękny youngtimer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Marczak Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Jak wygram w totka to kupię sobie ogrzewany garaż i go wstawię , ale na razie brutalna rzeczywistość zmusza mnie do dalszej eksploatacji Renii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Adam Marczak, Rozrząd wymieniaj. Może z sąsiadem się dogadaj aby dalej przytulała się w tym garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Marczak Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Już o tym myślałem ale on tam trzyma swoje clio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Moim zdaniem spokojie możesz wymienić same paski (rozrządu i akacesoriów). Jazda na starych paskach jest raczej niebezpieczna (guma się starzeje). Podczas wymiany sprawdź czy rolki się swobodnie obracają, jeśli wszystko chodzi swobodnie to nie ruszaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banek84 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 wymiana dopiero po 12000 tyś albo 10 lat w scenicu 16.16v 2000 rok wiec u ciebie bedzie po 90 tyś lub 10 lat paski napewno masz z parciałe , co do pompy wody i napinaczy cieżko powiedzieć . kosz całęgo rorzadu jest w granicach 550 zł wiem bo znam kolesia z ślaskiego ( kietrza ) ( mega fachowiec ) byłem już pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi