Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problem z odpaleniem megane dTi


Recommended Posts

Witam was

Koledzy mam taki problem dzisiaj po 8 godzinach pracy megi nie chce odpalić. problem jest taki ze wyzerowały sie licznik kilometrów przejechanych i godzina, po przekręceniu kluczyka w stacyjce zaczyna drgać wskazówka od obrotomierza po chwili przestaje i wtedy dopiero zapalają sie wszystkie kontrolki. Auto kreci niby normalnie a nie chce odpalić. Odłonczenie akumulatora nic nie dało Koledzy pomocy co to może być?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Może gdzieś nie ma masy <ok> Sprawdź czy prąd dochodzi do elektrozaworu pompy wtryskowej oraz na świece. U mnie kiedyś wyzerował się licznik bo miałem słaby akumulator. Jeżeli kręci to raczej masz dobry. Masz silnik z linką gazu przy pompie czy na potencjometr :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Masy były odkręcane i wyczyszczone i przykręcone z powrotem. tego to ci nie powiem silnik to jest 1.9 dti 59kW 80KM. Ale każde odcięcie zapłonu kluczykiem wyzerowuje liczniki a ponowne przekręcenie do odpalenia to zegary wariują po chwili przestają.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mój Scenic odmówił posłuszeństwa zeszłej zimy. Miałem do wymiany stycznik w skrzynce pod maską ale licznik się nie kasował. Sprawdź akumulator, zasilanie na pompie i świecach. Daj znać co stwierdziłeś :->

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dzięki kolego za rade jutro dam znać co i jak wyszło.

 

[ Dodano: 2010-04-08, 10:31 ]

witam

aku sprawdzony i świece są ok. Auto odstawione do elektromechanika zobaczymy co on stwierdzi.

 

[ Dodano: 2010-04-08, 23:37 ]

Problem sie rozwiązał padł komputer w megi. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam i dzięki za pomoc

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!