arti249 Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Mam pytanie po wymianie amortyzatorów na gazowe (przód) od pewnego momentu stuka sprężyna na lewym kole tak jak by przeskakiwała , myślałem ze to poduszka amortyzatora więc ją wymienilem i dalej to samo . Złapalem reką sprężyne a druga osoba kręciła kierownica i sprężyna normalnie przeskakuje może ktos miał taki problem , albo wie moze co to jest .. Bo nie mam już pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcindj Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Łożysko amortyzatora wymieniałeś? http://megane.com.pl/megane-i-phi-stuki-w-...nia-vt22195.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti249 Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 łożyska nie wymieniałem a to może miec wpływ na to ze ta spręzyna aż stuka cała chodzi podczas skręcania [ Dodano: 2010-04-07, 21:23 ] widziałem ten temacik ale chciałem sie upewnic czy to jest napewno łożysko czy może coś innego [ Dodano: 2010-04-07, 22:08 ] Więc jeżeli wymienie łożysko przestanie przeskakiwac sprężyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb5913 Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Witam. Podłączę się do tematu. Wymieniając końcówki drążków kierowniczych ruszyłem zwrotnicą (kołem) i zaniepokoiły mnie dziwne odgłosy. Temu trzeszczeniu towarzyszy drżenie sprężyny (czego może nie widać na filmie bo ruszałem telefonem podczas nagrywania). Zapraszam do obejrzenia Czy to łożysko amortyzatora.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej27r Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 zapewne łożysko ,tam niema co innego trzeszczeć .Wymiana prosta ,jak się ma czym ścisnąć sprężynę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts