GREGORY Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Witam wszystkich użytkowników renault megane Mam pytanie czy ktoś z Was przerabiał w swojej megi sterowanie szyb z korbki na elektryczne co trzeba wymienić i czy jest to możliwe.Jestem posiadaczem renault megane classic 98' Proszę o podpowiedzi Pozdrawiam Gregory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Jest to możliwe na 3 sposoby: 1) możesz kupić oryginalne podnośniki szyb, w salonie jest to drogie ale np, na jakimś szrocie może to być dożo tańsze, 2)możesz kupić uniwersalny zestaw podnośników szyb, dosyć awaryjne zwłaszcza przełączniki 3) są tez zestawy elektrycznych szybek które nakłada sie zamiast korbki nie wiem jak ci to zobrazować, jest to najgorsze rozwiązanie gdyż plastykowa zębatka szybka sie psuje Osobiście jeśli bym bawił sie w elektryczne szybki, to zastosowałbym opcje pierwsza, oryginalne podnośniki są dużo trwalsze, no i przełączniki szyb masz zamontowane w miejscu oryginalnym, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Ad. 1 jak trafisz na szrocie (ASO chyba z wiadomych przyczyn odpuszczamy) to musisz jeszcze dopasować tapicerkę, nowe okablowanie (przewody, przyciski- demontaż połowy tapicerki) i na pewno jeszcze coś więcej co akurat wypadło mi z głowy. Ad. 2 Tak jak CzEkCzEk, napisał o awaryjności, ale możesz zlecić to firmie, która się akurat takimi sprawami zajmuje i ma doświadczenie. Dają Ci bynajmniej jakąś gwarancję. Ad. 3 te zestawy to obskurna plastikowa skrzynka (wielkości napędu CD-ROM do komputerów) wisząca na drzwiach zamiast korbki i wkurzająca pasażerów obijających sobie o nią kolana- nie polecam. Dla mnie nie warto się w to bawić- sam mam z tyło mechaniczną obsługę szyb i na razie nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 A może jak go stać to odrazu całe drzwi w kolorze swojej budy i tylko się podepnie kabliczkami gdzie trza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Prezes, dobre, tylko zobacz ile to kosztuje (masz już gdzie) ;-) Ja obstawiam kwotę powyżej 3 tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Ja nie mówię nówki na alledrogo pełno jest ;-) i to w różnych kolorach ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREGORY Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Witam Podłaczyłem prawą stronę od pasażera .wiązka którą mam jest od anglika od strony pasażera podłączyłem ją do strony pasażera spiałem z podnośnikiem szyb wcisnąłem do kostki przycisk podnoszenia szyby i nic, po sprawdzeniu nie ma napięcia . Moje pytanie czy nie potzreba jakiejś modyfikacji w skrzynce bezpieczników .Ktoś mi mówił ż w skrzynce bezpiecznikóe powinien być zamontowany dodatkow impulsator sterujący pracą elektrycznych szyb . Pozdrawiam ,Proszę o odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 jeśli autko seryjnie nie jest wyposażone w el. szyby to na pewno w kostce w drzwiach nie ma przewodów zasilających, więc musisz sam sobie takowe sprawić, kiedyś coś takiego przerabiałem w moim poprzednim aucie komplet 4 podnośników wraz z przełącznikami kosztował mnie 100zl (orginaly z używki) zamontowanie trwało może z 4-5h musiałem sobie wiązki zrobić a na dziurki po korbkach można kupić specjalne zaślepki firmy zajmujące sie montażem takich urządzeń czasem maja na sprzedaż, ja akurat dostałem za friko ale sadze ze drogie to nie jest. jeśli już naprawdę chcesz mieć el. szybki to warto trochę się pomęczyć ale zrobić to na orginałach bo cała reszta to totalna porażka będziesz żałować ze w to zakladaleś. szyby.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREGORY Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Witam Dzięki za informację Spróbuj jeszcze raz przesłać schemat podłaczenia alektrycznych szyb gdyż nie można go otworzyć . Przy otwieraniu pokazuje się komunikat że plik jest uszkodzony Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 właśnie go pobrałem i jest wsio ok, sprobuj jeszcze raz. jak sie nie uda wyślij mi twój @ na PW to ci podrzucę na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek3430 Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 jak myślicie czy założenie elektrycznych szyb do tyłu jest skomplikowanei czy wymaga dużo nakładu finasowego posiadam renault megane classic z elektrycznyumi szybami z przodu a chciałbym też z tyłu takie mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 scalone zostaly dwa identyczne tematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-A-G-N-U-M Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Drzwi moga byc przystosowane do korb i silniczków musisz to sprawdzić. Umnie z tyłu tak jest jedyny problem to elektryka i gdzie wstawić przełaczniki ja założyłem z tyłu el. szyby a na przełoczniki wyciołem dziury w plastiku przy srodkowej lampce. Z przodu oczywiście mam orginał elektryczne szybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Fabrycznie guziki w MI od tylnich szyb byly montowane zamiast tylniej popielniczki, na tunelu srodkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 beznadziejne miejsce bo ciągle sięgając do tylu o to zahaczam... kable leca środkowym tunelem w stronę kokpitu do złączki przy nawiewach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi