mrarek Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 witam! panowie - przeglądam forum od dłuższego czasu. piękna sprawa z tymi postami, ale dopadło i mnie pukanie klapki od nawiewu, od momentu naciśnięcia START lub przełaczanie z obiegu wewn/zewn. widzę, że sprawa stara jak świat... jedna prośba WIELKA do Was - szukałem w szukajce, ale wszędzie są opisy do meganki lub scenika I. ja potrzebuję do scenika II (styczeń 2005, silnik 1,5 dCi z klimatornikiem). zaznaczyłem model phI ale tak naprawdę to nie wiem, czy to model phi czy phII... ma ktoś linkę do topika?? dziękuję za pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek42 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Raczej nie znajdziesz konkretnej rady bo temat obserwuję od roku. Ktoś wypiął kabel na silniczku od dołu przy pedałach sięgając jedną ręką bo ciasno. Ja próbowałem tam zajrzeć ale jestem za duży na takie próby. Tak sobie pomyślałem, że może poprosić meganecoupe02 o radę (praktykował w serwisie) gdzie najłatwiej odłączyć zasilanie tego silniczka bo wymianę a z tym idący demontaż całego przodu nie wchodzi w rachubę. Jeżeli popchniesz sprawę to daj znać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Panowie zapytam, ale niczego obiecać nie mogę - w serwisie nie odłączają, tylko naprawiają, ale jest szansa że coś podpowiedzą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 i jak?? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Sprawa wygląda następująco: Prawdopodobnie żeby się dostać do tej wtyczki, trzeba zdemontować deskę, jednak jest to informacja od mechanika, nie elektryka. W poniedziałek ma się rozejrzeć po dialogysie, zasięgnąć opinii innych pracowników i będzie mnie informował. Proszę jeszcze o chwilę cierpliwości ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek42 Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Dziękujemy pięknie za pomoc. Ja po analizie schematów stwierdziłem, że najłatwiej będzie wypiąć kabel 26 na łączu w panelu klimatyzacji. Chyba najłatwiej tam się dostać. A może Clipem się da go wyłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 meganecoupe02 też słyszałem o demontażu deski. tylko nikt nie napisał, jak się do tego zabrać waldek42 a jak się do panela dostać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek42 Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 W miarę to proste. 1.wywalamy radio 2.ściągamy plastik z konsoli lewarka biegów- tylko górę 3.odkręcamy 2 śruby od panela przedniego (od spodu) 4.wyciągamy panel 5.odkręcamy panel klimy 6.z tyłu są 3 złącza, w największym 30 pinowym wypiąć kabel 26 albo25 Rozpiska złącza jest w dialogysie 62 -str 14 a jak rozebrać to tak poglądowo widać np w 82A str 80 W dialogysie to proste ;) tylko zabrać się jakoś nie mogę -za to a stukanie mnie już wku..... porządnie. mrarek? kto pierwszy z nas to zrobi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 pewnie Ty ;) chociaż jak się zawezmę, jak się zaprę, jak się sprężę... ;) złącze 25 i 26 to te, które biegnie do tej klapki mam rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelolsztyn Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 witam. takze zaczely sie u mnie stuki typu tyk tyk tyk tyk tyk tyk tyk tyk tyk tyk ;) przy odpalaniu auta i trwaja ok. 7 sek. nie ma znaczenia czy silnik jest cieply czy zimny i czy odpalam z wlaczonym klimatronikiem czy bez. zawsze sa przy odpaleniu i po ok. 7 sek. ustaja. slychac je chyba po lewej stronie deski rodzielczej. dodatkowo zauwazylem, ze gdy wlacze obieg wewnetrzny i go wylacze to znowu slychac te same stuki. moze ktos wrzuci fotki jak sie do tego zabrac ? rozumien, ze posty powyzej opisuja odlaczenie obiegu wew. ? ja w sumie czesto uzywam tej funkcji. pozdrawiam pawel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 tak - to właśnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Problem został szybciej rozwiązany na forum, niż mi się udało to zrobić: http://megane.com.pl/scenic-ii-phii-napraw...3253.htm#182442 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Waldek - ja wczoraj zrobiłem!! widzę, że pojawiła się tez informacja, jak to "naprawić" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek42 Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 8-) Dołożyłem też wyłączniczek, tak na w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 pokaż, gdzie go masz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi