Pawel Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Żeby się przekonać o wyższości Yosana wystarczy prosty test w takich samych warunkach. Ustawić odpowiednio SQ, żeby szumy zniknęły i porównać które radio ile rozmów wycina. To, że radio potrafi zbierać rozmowy z innych kanałów było już wspomniane wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 ale wszystko również zależy od anteny,czy będą szumy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Szumy z eteru to nie to samo co szumy, piski, gwizdy i charczenie z instalacji samochodu, (silniczki nawiewu, wycieraczek, gwizdy z alternatora, buczenia z ładowarek, zakłócenia z wtrysków. Najgorzej jak to wchodzi w radio nawet bez podłączonej anteny, a często się tak dzieje gdy radio jest bez tych lepszych filtrów. Masa takich przypadków jest opisana na forum CB. Z tego wynika, że model anteny na te zakłócenia ma niewielki wpływ. Antena może zbierać za wiele "śmieci" jak jest za długa, głównie w miejskiej dżungli. (nakładające się transmisje bliskich stacji na szum spowodowany dalszymi słabszymi sygnałami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 (edytowane) Jeśli chodzi o szumy z instalacji auta, to midland 109, zamontowany w miejscu po popielniczce, szumi tylko gdy włącza się ABS i tylny spryskiwacz, więcej nic, cisza. Edytowane 13 Lipca 2011 przez slawskip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 (edytowane) Akurat to dotyczy Twojego auta, każdy samochód ma inną specyfikację i każdemu może co innego "szumieć", przykładowo mojemu ojcu w Dacii Logan w Presidencie Johnnym II zakłócenia robią wycieraczki , a Yosan ma jedne z lepszych filtrów montowanych w CB, które jak już ktoś wyżej napisał radzą sobie nawet ze słynnymi Multi-Jet'ami. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Przepraszam - brudijr - poprawione Edytowane 14 Lipca 2011 przez brudijr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 szumy zdarzają się często (nawet w każdym CB) gdy przejeżdza się obok lini tramwajowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gomez.pl Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 odnośnie anteny chciałbym zapytać. Mianowicie jest jeszcze coś alternatywnego dla Sirio Triflex ?? chciałbym coś dłuższego ale montowanej na tej samej zasadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzysieks Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Panowie mam do wydania 250 zł na Cb-radio + antena . :) Jakie wybrać ?? Za bardzo sie na tym nie znam i to będzie moje 1 CB Radio :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Alan 109 + Sirio AS-100 dość długo miałem taki zestaw :) polecam :) radio nie najwyższych lotów, ale na pierwszy raz spoko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzysieks Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Dzieki właśnie nad tym radiem sie zastanawiałem :) ale nie wiedziałem jaka antenę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Alan 109 + Sirio AS-100 radio nie najwyższych lotów, ale na pierwszy raz spoko Również tak sądzę,jako pierwsze radio będzie dobre,łatwe w obsłudze. Nie przesadzaj z długością anteny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 dokładnie, miałem ML-145 i wg mnie za duża do Scenica, nieporęczna przy chowaniu do bagażnika... max. 100 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 100 cm to faktycznie max,ja mam 70 cm chowa się ja dobrze,kabel wystarczający,po co dłuższa antena na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzysieks Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Pany a jakaś inna antena też podobnych parametrów ale troszke tańsza bo u mnie w mieście koszt jej to 120 zł troszkę tańszą by sie dało ? Bo radio 169 zł :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Jeśli ma ten zestaw służyć jako coś do względnie dobrej komunikacji, to zainwestuj w tą antenę, lub podobnej jakości. (koszt porównywalny, jednak SIRIO ma lepsze wykonanie od konkurencji, za to taka cena) Jeśli ma to być tylko ozdoba na dachu auta, bierz najtańszą. Dobra antena i dobrze dostrojona do miejsca montażu, jest podstawą takiego zestawu CB. Nawet radio może być z niższe pułki. Taka metrówka jest kompromisem i na miasto i na trasę, gdzie w zasadzie i tak tylko nasłuch prowadzisz, gdzie stoją. A i w granicach 8 km Cię będzie słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi