pasek Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 A z jakiej odległości ściąga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 (edytowane) zależy jaki teren, z podwórka 20km około, ale mieszkam na zgórku ale tak około 10-15 km na pewno, a jak jesteś wyżej to coś tam jeszcze można dodać to chyba wystarczy dla zwykłego użytkownika ;) Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez pcz_07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Hmm myślę ze wystarczy A z zestrojeniem to dużo roboty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 no to Cię zdziwię ;) nigdy tego nie robiłem zakupiłem, zamontowałem i tak śmigam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Oooo ciekawe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 nie miałem czasu po zakupie a później stwierdziłem, że nie wiem co to da, może kiedyś się wybiorę ale ładnie słychać mnie podobno więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Jak chcesz używać radia częściej na trasie, mniej w mieście to polecam Yosan JC-2204. Automatyczna bramka szumów działa super, żadnych zakłóceń, jedyny minus to brak RF-Gain co przydaje się w większych miastach. Ja śmigam dużo na trasach i Yosan jc2204 + Sirio omega 27 wystarcza w zupełności (10 km ściąga bez problemu) P.S. Na brak RF-Gaim jest pewne rozwiązanie -> RF-Gain zewnętrzny Podobno sprawdza się lepiej od tych montowanych w radiach, ale tego nie potwierdzę bo nie mam owego urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 weź sobie to http://allegro.pl/radio-cb-alan-109-antena-mag-wilson-little-will-i2574056362.html i będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Masz taki zestaw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 miałem Alana 109, ale z anteną Sirio AS-100.... Wilson jest równie dobrą anteną, ale tańszą, a Ty określiłeś konkretną kwotę... teraz mam inne radio (Yosan), ale jestem w trakcie zmiany na kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Czy ktoś z was mógłby się wypowiedzieć na temat strojenia takiego CB i ewentualnie gdzie w mojej okolicy ktoś by chciał się tym zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Czy ktoś z was mógłby się wypowiedzieć na temat strojenia takiego CB Przecie tu sami fachowcy Sprawa jest dziecinnie prosta. Można samemu tylko trzeba mieć SW-miarkę. Poszukaj przy pomocy wujka googla - po co to przepisywać (kopiować) skoro jest w necie i zajmować miejsce a sporo znajdziesz. Ostatnio nawet na zlocie w Krzepicach się bawiliśmy w strojenie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Znalazłem już artykuł o strojeniu ale bardziej chodzi mi o sklep/hurtownie takiego sprzętu i ile by to kosztowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Jak kupujesz sprzęt w takim punkcie to strojenie anteny zazwyczaj gratis, strojenie posiadanej już anteny zakupionej poza tym punktem, jako usługa, to koszt 10-15 zł. Tańsze jak SW miarka. Niestety nie znam Twojej okolicy, by podać na kogoś namiary. Mogę Ci polecić serwis CB w Rybniku ale zapewne na nic się to nie przyda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 No niestety za daleko Rybnik ode mnie. Może jest jakiś forumowicz z moich stron który kupował i użytkuje CB i mógłby mi polecić sklep jakiś z tymi rzeczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi