eloziom Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 cześć, sytuacja wygląda tak, od około roku szfankuje mi prędkościomierz i licznik kilometrów w Megane I 1.6 98 r. Na początku zapalała się kontrolka uszkodzenia instalacji elektrycznej (takie jak by ekg) i przestawał działać licznik, potem aż do dziś niedziałaniu licznika nie towarzyszy kontrolka, licznik czasami przez parę dni działa ok a czasami częściej nie działa niż działa. Kupiłem zamiennik czujnika do skrzyni biegów za 45 zł. ale nic to nie dało, czujnik zresztą rozpadł się w rękach przy montażu i trzeba było go skleić więc nie mam 100 % pewności że nie wina czujnika ale na wszelki wypadek wróciłem do starego. Nie zauważyłem żadnych związków z prędkością, jazdą na wstecznym czy zatrzymywaniem się lub gaszeniem silnika, po prostu wskazówka żyje własnym życiem. Czy ktoś ma jakieś pomysły dlaczego prędkościomierz raz działa a raz nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej27r Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 przeczytałeś dotychczasowe tematy związane z tym problemem ? Jest tego juz sporo . Sprawdź przewody w małej skrzynce obok akumulatora,lubią tam pognić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloziom Napisano 19 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 czytałem wszystkie posty odnośnie prędkościomierza, a co do tej skrzynki to chyba chodzi o tą nad lewym nadkolem ? jest w duże złącze, taka kwadratowa kostka, to przez nią idzie sygnał do zegarów ? koło akumulatora nie ma żadnej skrzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pati587 Napisano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Miałam to samo...kontrolka (ekg) i świec żarowych i do tego prędkościomierz, który raz działał a raz nie.I w sumie sam się naprawił ale przez te kontrolki poszły wtryski ! u mnie poszły wszystkie bo długo zwlekałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robak Napisano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 eloziom, nie ta obok nadkola tylko ta która jest we wnęce przy akumulatorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes Napisano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 eloziom, A kostki połączeniowe licznika posprawdzane Zaczyna się od najprostszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloziom Napisano 20 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 zegarów jeszcze nie wyciągałem, ale ja nie mam żadnej skrzynki w podszybiu koło akumulatora, po wiązce widać że kabel idzie do skrzynki nad lewym nadkolem [ Dodano: 2010-04-22, 10:18 ] ja nie widzę skrzynki w podszybiu koło akumulatora, mam zdjąć plastik zakrywający rynnę podszybia ? [ Dodano: 2010-04-22, 21:41 ] czy ktoś może wrzucić fotkę tej skrzynki "koło akumulatora" ? czy w niej jest złącze z wszystkimi 3 kablami od czujnika (+,- i sygnałowy) ? [ Dodano: 2010-04-30, 15:44 ] dobra, po raz drugi winny okazał się czujnik w skrzynie, wymieniłem na używany oryginał za 50 zł jest gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts