Chess175 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 z tego co zauważyłem to 14 czy 15 lat to już poważny wiek dla Megii (oczywiście nie tylko dla Megii) stąd moje pytanie czy orientuje się ktoś z was gdzie można w okolicach Krakowa poszukać jakiegoś szrotu w celu znalezienia jakiś dawców części? . Wiem, że zawsze można poszukać używek (lub rozbiórki) na allegro ale ja jakoś lepiej się czuję jak widzę co kupuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 15 lat, to jeszcze niepełnoletnia Twoje auto wchodzi w wiek, w którym AUDI ,lub BMW zaczyna być ściągane z zachodu w stanie "nówka" , "nie śmigana" lub "igła" ( opisy z aledrogo ) A w temacie, znam spore złomowisko z wszystkimi francuzami w okolicach Mińska Mazowieckiego , przy trasie "2" , ale to troszkę daleko z Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek1987 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 U mnie w okolicach Rzeszowa moge pomarzyć o złomie Renówek :/ a 14-15 lat to nie jest zle sam mialem kiedys 15 letnie autko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chess175 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 ja wcale nie uważam, że złe ale autka w tym wieku już się na szrotach pojawiają zresztą widać nawet nowsze autka na złomach poprostu myślałem o tanich częściach takich jak np. jakieś halogenki czy jakieś pierdółki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Nie wiem jak u Ciebie ale w Gdyni i okolicach to na szrotach czasem drożej jak w sklepie czy nawet allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chess175 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Ja pewności nie mam ale... zawsze mi się poprostu wydawało, że jak już autko ląduje na cmentarzysku to... części tam powinny być tanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brejq Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 ale w Gdyni i okolicach to na szrotach czasem drożej jak w sklepie czy nawet allegro. podobnie w Łodzi choć nie wszędzie. Kiedyś o mało ze śmiechu nie popuściłem jak cenę za jakąś pierdółkę plastikową powiedzieli. Mieli bomba miny jak im powiedziałem ze w aso taniej maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 zawsze mi się poprostu wydawało, To źle ci się wydawało. Często walą takie ceny, że czapka z głowy spada. Sam kiedyś szukałem halogenów i jak mi podał cenę to za tą kwotę miałem nówki z allegro z przesyłką i jeszcze na flaszkę by zostało ;-) Oczywiście bywają i normalne ceny. Zanim się udasz na szrot to posprawdzaj po ile w necie takie części chodzą (nowe/używane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zanim się udasz na szrot to posprawdzaj po ile w necie takie części chodzą (nowe/używane). Dokładnie. U mnie w okolicy też są dwa złomy, w obu przypadkach szefują "baby", które nie mają zielonego pojęcia co robią. Szukałem kiedyś drzwi dla znajomej do Punto 5d i znalazłem na jednym z tych złomów. Nawet w kolorze. Cena: 500zł (słownie pięćset). Nawet się zainteresowałem bo wystarczyło kupić i przykręcić. Jak się okazało, cena była za gołe, uszkodzone od spodu drzwi, a że stały w błocie to jeszcze rdza weszła. Ale innym razem dostałem prowadnice zacisków za free, bo babka nie wiedziała co to jest (takie małe tulejki), koszt w aso 125zł. Duży jest plus, że widzimy co bierzemy i można najmniejszą pierdółkę dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 w Łodzi na Brzezińskiej stoją z dwa Scenic I jeden phI i jeden phII oraz Megane II też na części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek1987 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 A ja mialem taki przypadek ze szukalem 3-cie swiatlo stopu w sceniku dzwonilem na szroty ktore znalazlem na str. www.otomoto.pl goscie mi podawali cenusy gigantusy za uzywane swiatlo 100-110zl a na allegro kupilem za 30zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 a czy orientuje sie ktoś czy w okolicy poznania znajdują się takie szroty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5972528 u tego allegrowicza, cała gama Sceniców z Anglii w ogrodzie, dzwoniłem, to gdzieś od strony Wwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Ramzes, Uderz na PW do kol. Robaka - on zna okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evolution1 Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Zapraszam na giełde samochodową do Gliwic, tam jest jedno wielkie zlomowisko i to nie tylko meganek, a drugie muzeum jest w Zabrzu przy ul. Beskidzkiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi