19Urban94 Napisano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Witam. Ostatnio robiąc porządki z tatą odkryliśmy, iż ta gąbka będąca pod wykładziną na wysokości pedałów jak i od strony pasażera na porównywalnej wysokości jest mokra... Co sprawdzić, skąd to może cieknąć.? Wiem, że często leci z anteny - u mnie jest szczelna... Mam Megane z klimą - może skraplacz jest zapchany czy cóś i woda się skrapla do wnętrza.? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orfeusz77 Napisano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Jeśli chodzi o strone pasażera to warto sprawdzić, czy nie masz dziur tam, gdzie jest akumulator, lub zapchane kanały w tymże miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin30lbn Napisano 5 Maja 2010 Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 hej sprawdź przewód od klimy czy nie masz zapchanego, odprowadza wodę z klimy pod samochód, mi z niego ciekło pod nogi pasażera,( w serwisie wzięli 100pln za ucięcie końcówki i pozostawienie otwartej rurki- wstyd przyznać większego jelenie nie moglem z siebie zrobić ) a druga sprawa to wlewała mi się woda przez wlot powietrza w podszybiu a sprawca był zapchany odpływ wody ściekającej z przedniej szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek4100 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Temat wielokrotnie przerabiany na forum. Przewód idzie od skraplacza pod nagrzewnice, od spodu sprawdź pod aluminiowa blachą u mnie w Megane II wyglada to tak : Jeżeli zaś ta rurka jest drożna ( tak bylo w moim przypadku ) To u mnie woda dostawała si do kabiny poprzez nieszczelne połaczenie nagrzewnicy : Te połączenie zakleiłem silikonem i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts