boban666 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Witam Jestem po wymianie uszczelki pod głowicą.Wszystko gra.Silnik śmiga idealnie brak utraty mocy.Martwi mnie dziwny świst dobiegający z okolicy silnika ( okolice lewej strony silnika )próbowałem go nagrać ale nic nie słychać .Przed wymianą uszczelki żadnego świstu nie było .Z góry dzieki za jakiekolwiek info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 U mnie też dziwnie świszcze podczas przyspieszania tak powyżej 2000 obr. A zauważyłem to po wymianie uszczelki pod pokrywą głowicy i uszczelki pod przepustnicą. Również czekam na jakiś pomysł skąd ten świst? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Wczoraj próbowałem ponownie zlokalizować ten dzwięk.Wydaje mi się że ten świst dobiega z miejsca gdzie jest osłona paska rozrzadu i zastanawiam sie czy może tam nie tkwi problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Albo pasek rozrządu, albo pasek napędu akcesorii, obstawiam ten drugi, obejrzyj dokładnie rolki po których porusza się pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Dzieki posprawdzam i dam znać (jak nie zapomne ) 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty888 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Chciałem podpiąć się pod temat, objaw powiedzmy, że podobny jest to świszczenie z lewej strony, pojawia się od razu po odpaleniu zimnego silnika tylko, że po przejechaniu ok 500 metrów problem znika. Nie ma teraz mrozów i dlatego nie wiem o co chodzi. Rozrząd, paski były zmieniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Nie ma teraz mrozów nie ma znaczenia, albo piszczą paski albo rolki, trzeba zobaczyć, albo czekać jak się problem powiększy łatwiej będzie znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty888 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Ok dzięki, właśnie czytałem o tych rolkach i paskach ale to wszystko było zmieniane jakieś 15 tyś kilometrów temu... Pojawiło się natomiast po wymianie uszczelki pod głowicą, może źle go poskładali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Pojawiło się natomiast po wymianie uszczelki pod głowicą A pasek zmienili czy naciągali drugi raz ten sam pasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty888 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 No właśnie nowy dawali, nawet mówili, że można stary założyć ale radzą nowy założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 A pompa wody była zmieniana??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty888 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Nie, nie była ale rozumiem, że sugerujesz, żeby się przyjrzeć. Pytanie tylko jest jakiś test na pompkę, czy muszę jechać do mechana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Jedyny test, to przyłożyć ucho przy pompie i nasłuchiwać co się dzieje przy wzroście obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi