gonski Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 witam mam 2 pytania:: 1. jak odróżnić wizualnie megankę sprzed i po liftingu (phI od phII ?) 2. co jest na wyposażeniu Confort Expression jestem posiadaczem od kilku dni , przeszukuje forum ale za nic nie umiem znaleźć a nawet jeśli to linki są nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 gonski, ad.2 poszukaj w opisach Meganek kolegów. ad.1 np. moja vs. kol. kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 kombi rozpoznasz po tylnych lampach. Po lifcie ma srebrną obwódke w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Po lifcie ma srebrną obwódke w środku no nie tylko :-> . Jest inny kształ lamp wewnatrz klosza.Poza tym chyba najlepiej jednak pogrzebać w fotkach użytkowników. Tam widać różnice z przodu i z tyłu jak na dłoni ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 2. co jest na wyposażeniu Confort Expression http://megane.com.pl/miszaelk-megane-ii-gr...ghlight=#176898 Poczytaj, mam taką wersję + kilka dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonski Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 jesli chodzi o rozróżnienie sprzed i po lifcie to porównując auta które wskazał pawelb2008 znalezłem dwie różnice, przedni błotnik i tylna lampa MiszaElk ja mam (chyba) Confort Expression ale mam klime automat, tio zauważyłem tak na szybko, jak wróce to dokładnie się przyjrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 gonski, nie tyle przedni błotnik co spojler+lampy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 2) Było już na forum: http://megane.com.pl/ogolne-wersje-wyposaz...1344.htm#168339 1) Dla ułatwienia z przodu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 gonski, właśnie o tych mówiłem ;-) kataryniarz, :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 lampy dalem jako najłatwieszy przyklad do rozpoznania modeli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonski Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 :) nie o błotnik tylko o zderzak przedni mi chodziło :) teraz juz widzę kilka różnic, choć wczesniej patrzałem na te dwa auta z pół godziny i ciężko było musicie wybaczyć nowicjuszowi :) ale ciągle stoję w miejscu jeśli chodzi o wyposażenie Confort Expression czy sprzed i po liftingu bylo takie samo(moje jest po) ? moja megi różni sie od MiszaElk: nie wiem czy mam 4 czy 6 poduszek czujnik parkowania z wyświetlaczem graficznym - tego nie zauważyłem blokada skrzyni biegów - też nie widzę regulacja kierownicy w 2-ch płaszczyznach - u mnie można tylko w jednej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Gonski -> czujnik parkowania, blokada skrzyni biegów to "gadżety" od poprzedniego właściciela. Sorki za zamieszanie. Co do poduszek też miałem dylemat - cztery to każde dziecko zlokalizuje. Na podsufitce nie mam żadnych oznaczeń ale podejrzewam, że chodzi o kurtyny. Taka też była sugestia chłopaków z PIKURa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 gonski to w końcu jakie masz auto? :) Jeśli masz ph2 Expression jak ja, dostaniesz całą listę - w tej wersji standardowo jest 6 poduszek. Może napisz jaki to rocznik, wrzuć zdjęcia, zdecydowanie więcej Ci powiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonski Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 wszystko wskazuje na to ,ze mam phII 2006 confort expression już nawet znalazłem wszystkie sześć poduszek :) oczywiście wrzucę zdjęcia ale nie mialem jeszcze czasu ,zeby je zrobić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Cztery to wiem gdzie są ;-) a pozostałe dwie?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi