meeegi Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Witam, zauważyłem falowanie silnika w zakresie 900-1000 obrotów (na postoju). Gdy włącze klimatyzaje (automatyczna) obroty wzrastaja do 1000 zaczyna wiać zimne powietrze z nawiewów, lecz po chwili obroty silnika spadaja do 900 i wracaja do 1000... gdy silnik zaczyna falowac z nawiewów leci cieplejsze powietrze. Kontrolka AC caly czas sie pali, w szasie jazdy klimatyzacja działa normalnie. Dodam, ze przed zima bylo cos robione przy UCH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamejl Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Podepnę się do tematu. U mnie występuje czasem (bo raz na kilka dni mi sie to zdarza) problem z falującymi obrotami w zakresie 800 - 1000 podczas włączonej klimy. Obroty falują na biegu jałowym podczas postoju. Podczas jazdy wszystko ok! Pomaga zgaszenie auta i odpalenie na nowo. Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeegi Opublikowano 16 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 ... i okazalo sie ze mam odpiete zasilanie od wentylatora chlodnicy ! Nie bede osadzal kto to mogl zrobic... ale serwis reanulta w trojmiesice... brak slow ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi