jezior85 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Witam serdecznie! Chciałbym się Was zapytać, jako doświadczonych użytkowników Renki, czy jest możliwe kupienie przyzwoitej Meganki II w cenie do 18000 zł? Mam niestety tylko tyle do wydania - byłoby to moje pierwsze, własne auto. Megane bardzo mi się podoba, ale wydaje mi się, że próg, który sobie wyznaczyłem może być zbyt mały aby zakupić w miarę porządny egzemplarz. Chodzi również o wersję silnikową. Większość w tym przedziale ma silniki 1,6, które niestety nie cieszą się wielkim zaufaniem. Poza tym zdaję sobie sprawę, że w tej cenie będą te, przy których wiele nie zrobiono (rozrząd, olej ...). Proszę Was o szczerą odpowiedź - czy w ogóle zawracać sobie nim głowę? Jakie auto do tej ceny polecacie? Proszę, piszcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorth Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 jezior85, Tak pod warunkiem, że sobie ją sam sprowadzisz. :) To może 1.4? Skoro nie 1.6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Jakie auto do tej ceny polecacie? Scenic I phII 2.0 16v - rodzinny ścigacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 NA dci trochę mało, 1,6 sporo osob płacze ale jeździ nimi jeszcze więcej poszukaj na forum informacji na forum bo jeśli czegos nie przekreciłem to chyba renault wprowadziło później jakieś zmiany w tym KZFR i powinny byc juz dobre( Oczywiście nie oglaszając akcji serwisowej tylko ja Ci padnie kupujesz drugie a oni zarabiaja .. Może faktycznie zastanów się nad 1,4 no tyle ze demon predkości to to nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezior85 Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 No to znalazłem Megankę 1.4, 2003 rok. Byłem na przeglądzie ASO i okazało się, że do wymiany są: 1. Wydech tylny - w sensie końcówka tłumika, 2. Czujnik w drzwiach kierowcy nie reagował na otwarcie drzwi - światło w samochodzie się nie zapalało (reszta drzwi w porządku), 3. I jakieś podpory amortyzatorów w przodzie. Reszta była w porzo (elektryka, zawieszenie, olej, silnik itp....). Jak myślicie ile można zejść z ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Nic poważnego nie ma w tej Megi, nie napisałeś jaki przebieg, jakie wyposażenie, stan ogólny itp, ciężko coś wyrokować, czy próbować schodzić 1000 zł w dół, czy brać jak najszybciej jako okazję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Ile się płaci za diagnostykę w ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorth Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 sebek0720, Jest to koszt w granicach 200-300zł w zależności od Aso. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arka3 Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Możesz kupić ale musisz iść też na ustępstwa. Nikt przy zdrowych zmysłach nie odda samochodu bez żadnej wady za bezcen. Aktualnie będę sprzedawał swoją i obniżyłem cenę ze względu na pękniętą szybę i delikatny luz na maglu. Za to jest dopiero co zrobiony rozrząd (fv i gwarancja) i wymienione Koło zmiennych faz i parę innych rzeczy. Ma udokumentowany przebieg i znaną historię. Realnie meganka w całkowicie dobrym stanie z lat 2002 - 2003 to minimum te 17000zł i nie będzie to Lux Privilege czy nawet Dynamic..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezior85 Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Mam coś takiego: http://otomoto.pl/renault-megane-1-5-dci-i...-C13274383.html Co o tym myślicie? Dzisiaj jadę ją zobaczyć i zbadać, jak będzie ok to biorę... Tamten co był ze mną w ASO jest już historią - koleś się wywinął, a ja straciłem 3 setki! :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi