Diaz2 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam od około 2 tyg kiedy przyspieszam swoja megane a obroty sa w granicach 1200-2000 to czuje trzy szarpniecia. Niemam pojecia co to moze byc , napewno nie są to poduszki bo sprawdziłem. Chciałbym poznac wasza opinie na temat przyczyny tego problemu. Filtr paliwa wymieniałem rok temu wiec raczej odpada . Znajomy powiedział ze moze byc to wina sprzegła lub kabli WN ? Sprawa rozwiazała sie po wymianie kopółki zapłonowej , kabli WN i filtra paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej1231 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 ja miałem coś podobnego lecz nie wiem czy to samo i u mnie były CEWKI :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orfeusz77 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Hmm, może byc różnie. Ja miałem do wymiany filtr paliwa. Na nowym śmigał już bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macv6 Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Miałem taki problem. Przyczyną był dziurawy przewód od map sensora... Sprawdź go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganowiec Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 u mnie byly padniete cewki i szarpalo a czasami strzelal w katalizator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalc85 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Witam , mam identyczne objawy. szarpanie nie występuje zawsze, dużo częściej przy delikatnym przyspieszaniu. Mam silnik 1.9D z pompą Luckasa. Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 michalc85, masz diesla, więc objawy z benzyny moga być podobne, ale rozwiązanie już będzie inne. Szukaj w tematach o dieslu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts