Michcioms Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 5 godzin temu, Andrzej-2010 napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Kiedyś mi się udało, ale faktycznie babka w sklepie miwi to samo. Masz moze jeszcze jakiś pomysł, gdyby czujnik był ok? Prosze tez powiedz jak z iskrą w takim przypadku, i najdziwniejsze, że przedtem zawsze palil na dotyk. Pozdrawiam i dziękuję REGULAMIN Forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 8 minut temu, Michcioms napisał: Masz moze jeszcze jakiś pomysł, gdyby czujnik był ok? Wymień świece zapłonowe, ustal odstęp elektrod na 0,7 mm, Zapewnij aby cewki i świece były czyste i suche, Sprawdź czystość styków w UPC, Czy akumulator dobrze kręci? Jeżeli jest paliwo na szynie paliwowej i pompa paliwa pracuje, to w większości przypadków winny jest ten czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michcioms Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 4 godziny temu, Andrzej-2010 napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Całkiem niedawno swiece wymieniłem. Kreci dobrze juz kilka razy podladowywalem go. Dziwne, że czasem załapie na dotyk i gaśnie, sprawdze jeszcze iskre, ale jesli czujnik odcina to i tak jej nie będzie, odcina? Pozdrawiam Edit: wymieniłem czujnik, co prawda byl tylko delphi, ale problem pozostal. Pom9cy REGULAMIN Forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 8 minut temu, Michcioms napisał: Edit: wymieniłem czujnik, co prawda byl tylko delphi, ale problem pozostal. Proszę, czytaj zalecenia ze zrozumieniem, Czujnik wymieniony nowy? Jaka rezystancja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michcioms Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 (edytowane) 23 godziny temu, Andrzej-2010 napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Tak na nowy, sam nie mierzyłem, ale w sklepie mowił, ze 240ohm.nie bardzo wierzę, żeby na nowym objawy były takie same. Wtyczka od ecu jest wporzadku. Nie wiem jeszcze jak sprawdzic cewki. Pewne jest, ze jak odpali to na dotyk i gasnie, a jak ma nie odpalic to nie pomoze nawet dluhie krecenie na mocnym aku. Nie bardzo wiem co i jak dalej, mechanicy pozajmowani, a ja uziemiony. Bardzo chciałbym sam to zrobic, bez Waszej pomocy nie dam rady. Ps. Moze jest ktos z lublina i okolic kto mogłby zajrzeć? Pozdrawiam. Bede czekał na jakies opcje Edit: przepraszam panowie, pisałem w biegu. Przyczynę juz znam. Dioda od immobilizera wcale się nie odzywa. Jest jakaś szansa na naprawę samemu. Pozdrawiam REGULAMIN Forum się kłania - Prezes Edytowane 21 Stycznia 2021 przez Michcioms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi